Украинци правят мекици в Китен, молдовци сервират във ВарнаНощувки по

...
Украинци правят мекици в Китен, молдовци сервират във ВарнаНощувки по
Коментари Харесай

Българи спасяват сезона

Украинци вършат мекици в Китен, молдовци сервират във Варна Нощувки по 50 лева на Златните, кръчми глезят с бонуси
Украинци глезят българите с мекици в Китен, молдовци им сервират във Варна. Само до предходната година при старта на дейния сезон шезлонгите по плажа бяха цялостни основно с чужденци, а нашенци от вътрешността на страната се грижеха за тях като готвачи, сервитьори, бармани, пикола, камериерки. Това лято наклонността е противоположната.
Морето като в никакъв случай е цялостно с български туристи, привлечени от понижения и промоции.  Само 50 лева коства леглото и олинклузива на човек в 4-звезден хотел на Златни пясъци. Ексклузивната цена е за най-мечтаното време 1-17 август. Доскоро то бе непостижимо за междинния земляк поради цени от 150 лева на нощ. Опарени от неналичието на туристи през юли и юли заведенията по Черноморието всеобщо не престават да държат пуснатите при започване на лятото
бонуси към обяда и вечерята - безвъзмездна вода или десерт.
В празненство дестинацията Слънчев бряг цените обичайно са по-високи, само че даже там през целия август може да се откри хотел 4 звезди олинклузив за 89 лева
Над 2500 чужденци, жители на страни отвън Европейски Съюз, работят сега по Северното Черноморие като 173-ма работодатели са се възползвали от опцията да си внесат работна ръка.
Най-много за наетите от Украйна, Молдова, Русия, Беларус. Има и фрагменти от Македония, Армения, Туркменистан, Турция, Таджикистан, Сърбия и даже от Куба.
Украинските готвачи са шлагер и на юг. Нищо не може да се съпостави с мекиците им, възхищават се туристите в Китен. Добрите готвачи, изключително за класни заведения за хранене, обаче остават най-търсените фрагменти по морето. Заплатата им стартира от 2000 лева Майсторите на сандвичи в заведения за бързо хранене стигат до 1300 лева 1000 лева е заплатата на барман на Златните.
Изненади това лято има и във връзка с гостите от чужбина. Докато най-красивото ни ваканционно населено място " Албена " през август е обичайно цялостно с германци, другите курорти са привлекли ирландци, унгарци и испанци.
Още през юни в България са пристигнали 13 774 унгарци, от които 6887 са избрали да си почиват на плажовете ни, сочат данните на Националната статистика. Увеличението им по отношение на предходната година е с 11%. Туристите от Испания пък са 6954, като половината от тях са пристигнали за отмора. Седем от 10 ирландци от посетилите страната ни са пристигнали, поради родното Черноморие. Тази година обаче имаме по-малко посетители от Полша, Франция и Гърция.
 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР