Украинци и руснаци водят тежки боеве край град Донецк в

...
Украинци и руснаци водят тежки боеве край град Донецк в
Коментари Харесай

Тежки боеве се водят край град Донецк

Украинци и руснаци водят тежки боеве край град Донецк в Източна Украйна. Според военни отчети и от двете страни, съветските сепаратистки войски се пробват да изтласкат украинските военни от позициите им в предградията на града, цитира news.bg.

Самият град Донецк се управлява от проруските сепаратисти от 2014 година, само че украинската войска продължава да държи огромни елементи от региона.

Още от през вчерашния ден вечерта се оповестява за боеве в региона на село Писки, западно от бившето летище в Донецк. Сепаратистите към този момент оповестиха за завземането на позиции, които са били оспорвани от години. Няма без значение удостоверение на известията.

По украински данни градовете Марджинка и Краснохоровка, югозападно от Донецк, също са били подложени на натоварен обстрел. Освен това е обстрелван и центърът на град Авдийвка.

За обстрел на град Торецк заяви ръководителят на Донецката регионална администрация Павло Кириленко в канала си в Telegram, който твърди, че съветските войски са нанесли артилерийски удар по града към 11 часа. Обстрелът е засегнал спирка на превоза, имало е цивилни. Съобщава се за осем убити и четирима ранени, в това число три деца.

Руските управляващи в ДНР оповестяват за 5 починали и шестима ранени в самия Донецк. Те упрекват украинските сили в обстрела, въпреки и тази информация да бе публично отречена от украинската президентска канцелария.

Атаката е била осъществена по центъра на града, където през днешния ден би трябвало да се състои погребението на починалия пълководец на ДНР Олга Качура - знаково за сепаратистите лице.

Преди няколко дни Киев разгласи всеобща евакуация на жителите на Донецк и прикани останалите в региона да изоставен, защото " няма да има електричество, газ, вода ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР