Украинският самолет, който излетя от Сърбия и се разби в

...
Украинският самолет, който излетя от Сърбия и се разби в
Коментари Харесай

Разбилият се украински самолет е превозвал минометни снаряди

Украинският аероплан, който излетя от Сърбия и се разруши в Гърция на 16 юли, е превозвал минометни снаряди от компанията " Крушик " във Валево, сподели сръбският боен анализатор Александър Радич, представен от вестник " Данас ".

Компанията Валир, която търгува с оръжие, уведомила гръцкия информативен избавителен център(ESCED), че в падналия аероплан имало минометни снаряди М62 - 80 милиметра и 62 милиметра, и М67 82 милиметра. Крайният консуматор е министерството на защитата на Бангладеш, заяви по-рано сръбският министър на защитата Небойша Стефанович, съобщи Българска телеграфна агенция.

Александър Радич изясни, че такива снаряди се създават от компанията " Крушик ". Те съставляват огромна част от износа на Сърбия и се продават " от Латинска Америка до Индонезия ". Такива снаряди в този момент има в Украйна, в Близкия изток и Северна Африка.

" Бангладеш е наш обичаен покупател от времето на Тито и употребява наши минохвъргачки ", сподели още Радич. Снарядите са транспортирани от украински аероплан " Антонов 12ВК " на компанията Меридиан. Радич изясни, че при избора на аероплан за превозване на такава стока е значима цената и напомня, че цените се покачиха доста поради пандемията, а обстановката се утежни след експлоадирането на войната в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР