Украинският президентски съветник Михайло Подоляк предложи всякакво мирно споразумение с

...
Украинският президентски съветник Михайло Подоляк предложи всякакво мирно споразумение с
Коментари Харесай

Киев заговори за демилитаризирана зона в Русия

Украинският президентски консултант Михайло Подоляк предложи всякакво спокойно съглашение с Москва да включва установяването на демилитаризирана зона (ДМЗ) в Русия по границата с Украйна на дълбочина от 100 до 120 км на съветска територия.

Зоната е нужна за отбрана на пограничните украински области от обстрели, написа Подоляк в туитър. " Основният въпрос при уреждането на следвоенния мир би трябвало да бъде основаването на механизми за отбягване на нова експанзия за в бъдеще ", уточни той.

За да бъде обезпечена сигурността на жителите на няколкото украински прифронтови области, написа Подоляк, " е належащо да бъде открита демилитаризирана зона в радиус от 100-120 км на територията на Белгородската, Брянската, Курската и Ростовската република ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Използваната от него дума " републики " за изброените съветски области е намек към Москва, визиращ поддръжката от нейна страна за сепаратистките формирания, наричащи се " национални републики " в пограничните с Русия Донецка и Луганска област в Украйна - ДНР и ЛНР.

Подоляк позволява, че в началото в ДМЗ може да има интернационално наличие, което да я управлява. " Евентуално на първичен стадий със наложителен интернационален контингент, който да упражнява надзор ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР