Украинският президент Володимир Зеленски заяви в четвъртък, че е дошло

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви в четвъртък, че е дошло
Коментари Харесай

Зеленски уволни Залужни, Сирски поема украинската армия

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в четвъртък, че е пристигнало времето за промяна на военното управление , като публично разгласи промяната на главнокомандващия армията военачалник Валерий Залужни, предава " Ройтерс ".

Изявленията следват дни на спекулации, че Зеленски  Залужни, който е възприеман от доста украинци като народен воин за надзора на военните старания от февруари 2022 година

Министърът на защитата Рустем Умеров сподели настрана, че е взето решение за промяна на военното управление.

Зеленски сподели в изказването си, че се е срещнал със Залужни.

" Обсъдихме от какво възобновяване се нуждаят Въоръжените сили на Украйна. Обсъдихме и кой може да бъде в обновеното управление на Въоръжените сили на Украйна. Времето за това обновяване е в този момент ", сподели той.

Той е помолил генерала да остане " в неговия екип " , добави той.

В личното си изказване Залужни сподели, че е имал " значим и сериозен диалог " със Зеленски и че е взето решение за смяна на тактиката и тактиката на бойното поле.

" Задачите на 2022 година са разнообразни от дилемите на 2024 година Затова всички би трябвало да се трансформират и приспособяват и към новите действителности. За да победим и дружно ", се споделя в изказването му.

Двете изказвания бяха оповестени в границите на секунди едно от друго, което допуска, че двете най-видни военновременни фигури в Украйна са се координирали тясно, с цел да показват единение.

За нов главнокомандващ Въоръжените сили на УКрайна е назначен генерал-полковник Александър Сирски . За назначението първо Зеленски заяви в обществените мрежи. " Искам визията за войната да бъде единна измежду нашите бойци в Работино или Авдиевка, както и в Генералния щаб и в щаба ", сподели той.

Зеленски дефинира Сирски като " най-опитния украински пълководец " и напомня, че е командвал сполучливата отбрана на Киев при започване на войната и по-късно и. в региона на Харков.

" Благодарен съм на военачалник Залужни за две години защита... Днес говорихме намерено за това, което изисква промени в армията ", сподели Зеленски за срещата си със Залужни. " Предложих военачалник Залужни да продължи да бъде в екипа на украинската страна. Ще съм му признателен за единодушието. " Самият Зеленски не показва обаче, че го е получил.


 Сирски отказал предложение да размени Залужни отпред на украинската войска
Сирски отказал предложение да размени Залужни отпред на украинската войска

Смяната на Залужни би била огромно разтърсване за въоръжените сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР