Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е искрено благодарен на

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е искрено благодарен на
Коментари Харесай

Зеленски е искрено благодарен на САЩ

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е " откровено признателен " на Съединени американски щати за новата военна помощ на стойност 800 милиона $, съобщи Асошиейтед прес.

В ежедневното си послание Зеленски изрече нощес и признателност за визитата на президентите на Полша, Естония, Литва и Латвия. По думите му това са водачи, които " ни оказват помощ от първия ден, които не се поколебаха да ни дадат оръжие, които не изпитаха подозрение дали да наложат наказания ".

Зеленски сподели, че в телефонния си диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън са разискали новата доставка на оръжие, още по-твърди наказания против Русия и напъните да бъдат изправени пред правораздаването тези съветски военни, които са направили военни закононарушения в Украйна. " Неизбежно е съветските войски да бъдат подведени под отговорност. Ще надигнем всички пред арбитражен съд, и то освен за това, което е осъществено в Буча ", съобщи още Зеленски, напомняйки за визитата на прокурора на Международния углавен съд Карим Хан в региона.

Президентът на Украйна добави, че не престават дейностите по почистване на десетки хиляди неексплодирали снаряди и мини, изоставени в Северна Украйна след изтеглянето на руснаците. Той прикани хората, които се завръщат по домовете си, да бъдат деликатни към всевъзможни непознати предмети и да оповестяват за тях в полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР