Националният отбор на България по волейбол за мъже загуби от

...
Националният отбор на България по волейбол за мъже загуби от
Коментари Харесай

Волейболните национали на България загубиха от Естония в неофициалния дебют на Джанлоренцо Бленджини

Националният тим на България по волейбол за мъже загуби от Естония с 2:3 (25:22, 19:25, 25:18, 28:30, 13:15) в другарска среща като хазаин в зала „ Христо Ботев “ в София при неофициалния дебют на новия селекционер Джанлоренцо Бленджини.

Двубоят бе част от подготовката на отбора за началото на шампионата Лига на нациите през идната седмица в Анталия, Турция.

Българите поведоха след 25:22 в първия гейм, само че отборът на Естония съумя да се наложи във втората част след 25:19 и изравни за 1:1 гейма.

Последва по-силна трета част за България и след 25:18 състезателите, водени от Джанлоренцо Бленджини още веднъж взеха задатък в резултата.

Естонците не се предадоха и след оспорван четвърти гейм, приключил при 30:28 в тяхна изгода, отново се стигна до тъждество - 2:2.

В тайбрека българските волейболисти бяха покрай триумфа, само че след тъждество 13:13 съперникът завоюва идващите две точки и сграбчи успеха.



България и Естония ще изиграят още една контрола на следващия ден (15 май), само че тя ще се организира при закрити врата.

На 21 май националите ще стартират присъединяване си в тазгодишния шампионат Лига на нациите в Анталия, Турция. Първият им противник ще бъде отборът на Франция, а мачът е от 17:00 часа. На 24 май от 14:00 часа България излиза против Канада, на 25 май от 20:00 часа против Съединени американски щати, а на 26 май от 20:00 часа ще играе против тима на Нидерландия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР