Украинският президент Володимир Зеленски увери, че страната му възнамерява да

...
Украинският президент Володимир Зеленски увери, че страната му възнамерява да
Коментари Харесай

Зеленски обеща да върне Крим на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски увери, че страната му има намерение да си върне всички територии, които Русия е завзела, в това число Кримския полуостров, във видеообръщение преди визитата си в Съединени американски щати, написа The Wall Street Journal.

Зеленски изброи територии, като Луганска област и Крим, които Русия анексира през 2014 година, и сподели, че Украйна ще се бори, с цел да си ги върне.

" Украйна няма да остави нищо свое на врага “, сподели той.

Украинското знаме, сподели той, ще се върне на всички граници на страната.

Зеленски от дълго време упорства, че Украйна би трябвало да се върне в границите от 1991 година, само че Wall Street Journal написа, че не е ясно по какъв начин ще бъде реализирано това. Някои военни анализатори споделят, че Украйна няма да може да си върне всички територии без доста увеличение на западната поддръжка.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи пред Wall Street Journal този месец, че целта на страната му е да помогне на Киев да изтласка съветските сили от украинската територия, която те завзеха след пълномащабното навлизане през февруари, оставяйки на Киев бъдещото решение дали да продължи борбата за Крим и източните райони, които Русия завладя след 2014 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР