Украинският президент Володимир Зеленски ще направи онлайн обръщение към двете

...
Украинският президент Володимир Зеленски ще направи онлайн обръщение към двете
Коментари Харесай

Зеленски ще говори пред Конгреса на САЩ, министрите на НАТО с извънредно заседание

Украинският президент Володимир Зеленски ще направи онлайн послание към двете камари на американския Конгрес в сряда, оповестиха от Демократическата партия в камарата на представителите и в Сената.

Ще се радваме да чуем президента Зеленски в камарата на представителите и в Сената и да изразим поддръжката си на украинския народ, който самоуверено пази демокрацията, показаха Нанси Пелоси и Чък Шумър в писмо.

Много демократи и републиканци в Конгреса упорстват президентът Джо Байдън да отговори по-категорично на Москва след съветското настъпление в Украйна.

Миналата седмица, при рядка демонстрация на единение, законодателите утвърдиха финансов пакет за главозамайващите близо 14 милиарда $ по отношение на украинската рецесия.

Тези средства би трябвало да разрешат на Украйна да отбрани електрическата си мрежа, да се бори с хакерските атаки и да се достави с оръжия за отбрана.

Пакетът включва също над 2,6 милиарда $ филантропична помощ и над 1 милиарда $ за поддръжка на бежанците, бягащи от войната.

На 5 март Зеленски към този момент приказва по видеоконферентна връзка пред повече от 100 американски законодатели и настоя на Украйна да бъдат доставени самолети руско произвеждане и да бъдат затегнати икономическите наказания против Русия.

В същия ден министрите на защитата на страните членки на НАТО ще се срещнат в Брюксел на изключителна среща за разискване на съветската инвазия в Украйна, заяви Ройтерс, базирайки се на турското министерство на защитата.

В изказване на министерството се показва, че турският министър на защитата Хулуси Акар ще отпътува за Брюксел, с цел да взе участие в съвещанието и ще организира двустранни диалози със свои сътрудници.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР