Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува Израел за отказа му да

...
Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува Израел за отказа му да
Коментари Харесай

Зеленски упрекна Израел, че не налага санкции на Русия

Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува Израел за отхвърли му да наложи наказания на Русия, оповестява " Франс прес ".

Той направи това по време на видеоконферентно послание към студентите от Еврейския университет в Ерусалим.

Речта на Зеленски четири месеца след началото на войната в Украйна идва на фона на, която евентуално до дни ще докара до промяна на Нафтали Бенет като министър-председател от външния министър Яир Лапид.

Бенет се въздържа да подлага на критика съветската инвазия и открои тесните връзки на Израел с Москва и Киев, като администрацията му по този начин и не наложи наказания на държавното управление на съветския президент Владимир Путин.

От своя страна, дни след нашествието на 24 февруари Лапид осъди дейностите на Русия като " нарушаване на международния ред ".

Според анализатори контрастиращата им изразителност е координирана, за да съумее Израел да резервира своята неутрална позиция.
 Израел отхвърли ракети на Украйна макар натиска на Съединени американски щати
Израел отхвърли ракети на Украйна макар натиска на Съединени американски щати

Страната не позволи на Берлин да изпрати на Киев ракети, създадени по израелска технология

Зеленски, който има семейство в Израел и е посещавал страната няколко пъти, съобщи, че се опитал да разбере мекия метод на еврейската страна към Русия.

" Как може да не помогнете на жертвите на такава експанзия ", настоя той, съжалявайки за отхвърли на Израел да предложи военна помощ на Украйна.

Не знам по какъв начин да отговоря на въпросите, които постоянно получавам, за това по какъв начин Израел е оказал помощ и какво друго може да направи, призна украинският президент.

" Благодарен съм на народа на Израел. Благодарен съм за откровената и прочувствена поддръжка за народа на Украйна... само че бихме желали да получим поддръжка и от вашето държавно управление " , акцентира той.

Правителството на Израел и огромните благотворителни организации изпратиха филантропична и здравна помощ в Украйна, само че
 Израел изпрати каски и бронежилетки на Украйна
Израел изпрати каски и бронежилетки на Украйна

Пратката е предопределена за избавителни служби и цивилни организации

Зеленски напомни историческите връзки сред Украйна и Израел - обръщение, което той насочи и в обръщението си до израелските депутати през март.

" Моля Ви, не забравяйте какъв брой сме свързани, какъв брой близки са нашите връзки, какво би трябвало да бъде равнището на схващане сред нас. Защо имаме това неразбирателство, недоразумение с представители на държавното управление, не знам ", уточни той.

До момента Израел следва внимателна дипломатическа линия във връзка с спора в Украйна, частично с цел да резервира съветското съдействие в Сирия, където Ерусалим постоянно прави въздушни удари с негласното утвърждение на Москва, която има свои сили в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР