Украинският президент Володимир Зеленски назначи изпълняващ длъжността началник на украинската

...
Украинският президент Володимир Зеленски назначи изпълняващ длъжността началник на украинската
Коментари Харесай

Зеленски назначи шефа на отдела за борба с корупцията за изпълняващ длъжността началник на тайните служби

Украинският президент Володимир Зеленски назначи изпълняващ длъжността шеф на украинската Служба за сигурност, откакто през вчерашния ден ненадейно в профил неговия предходник, съобщи Ройтерс.

Зеленски подписа декрет за назначението на Васил Малюк на поста, ден откакто в профил приятеля си от детството Иван Баканов, тъй като, по думите му, той не е съумял да изкорени измяната в службата.

От март 2020 година до момента 39-годишният Малюк е бил заместник-началник на Службата за сигурност и е управлявал отдела за битка с корупцията и проведената престъпност, показва уеб сайтът на ведомството.

Вчера бе обявено, че Зеленски е отстранил от служба и основната прокурорка Ирина Венедиктова, като се базира на десетки случаи на съдействие с Русия от страна на чиновници на прокуратурата и на украинските секрети служби.

Андрий Смирнов, заместник-началник на президентската канцелария, сподели че Баканов и Венедиктова не са уволнени, а краткотрайно отстранени от служба до привършване на подхванати против тях следствия. Пред украинската телевизия той сподели, че двамата биха могли още веднъж да се върнат на постовете си, в случай че бъдат оправдани в хода на заведените следствия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР