Украинският президент Володимир Зеленски каза в сряда, че страната му

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза в сряда, че страната му
Коментари Харесай

Зеленски: Все още не виждаме изтегляне на руските войски



Украинският президент Володимир Зеленски сподели в сряда, че страната му към момента не вижда съветски войски да напущат позициите си покрай украинската граница, макар че Москва разгласи изтеглянето на някои от своите сили.

" Честно казано, ние реагираме на действителността, която имаме, и към момента не виждаме никакво отдръпване “, означи Зеленски, представен от Би Би Си.

Коментарите на украинския президент отразяват тези, направени от представители на НАТО и Европейския съюз, които пък Кремъл към този момент дефинира като " неправилни ".

По-рано в сряда представителят на Кремъл Дмитрий Песков настоя, че НАТО " бърка ", като твърди, че няма доказателства, че Русия понижава броя на войските си към украинската граница и добави, че алиансът има " проблем " в системата си за оценка на обстановката.
Песков също по този начин акцентира, че Москва е " отвратена от закани ", които Западът повтаря против нея " като мантра " и предизвести, че е " доста евентуално " Украйна да стартира военна интервенция в Донбас.

Междувременно проруската Луганска национална република (ЛНР) съобщи, че Украйна ускорява военното си наличие покрай границите на Русия и Беларус.

Агенция Ройтерс пък цитира свои неназовани източници от западни разследващи служби да показва, че не те виждат достоверни признаци на съветска деескалация. Според тях военните учения на Русия са в пикова фаза до края на февруари, като се чака през идващите няколко месеца и изстрелването на балистични ракети от Беларус като част от ученията.

Беларуският външен министър Владимир Макей обаче сподели в сряда, че съветски бойци или военна техника няма да останат в Беларус след взаимни военни учения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР