Украинският парламент прие днес закон, който определя Русия като терористична

...
Украинският парламент прие днес закон, който определя Русия като терористична
Коментари Харесай

Украйна: Приет е закон определящ Русия като терористична държава

Украинският парламент одобри през днешния ден закон, който дефинира Русия като " терористична страна " и не разрешава знаците, свързани с нейното навлизане в Украйна, съобщи ДПА.

За законопроекта гласоподаваха 354 парламентаристи, заяви в обществената мрежа " Телеграм " депутатът Ярослав Железняк. За приемането му са са били нужни 226 гласа.

" Руската федерация е терористична страна, една от задачите на политическия ѝ режим е държавен геноцид против украинския народ, физическо изтребване, всеобщи убийства на жители на Украйна ", постановява законът. Символите на съветските въоръжени сили, както и на други съветски държавни органи, са неразрешени, а съветското държавно управление е несъмнено като " неонацистки тоталитарен режим ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Режимът в Кремъл следва " правилата, въведени от фашистките и нацистките милитаристични режими на Хитлер, Мусолини и други ", се отбелязва в текста на закона. Засега не са избрани наказванията за нарушителите, като едно от предложенията е за затвор до 10 години, отбелязва ДПА, съобщи BG ON AIR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР