Украинският депутат Олексий Гончаренко заяви днес пред депутатите в парламента

...
Украинският депутат Олексий Гончаренко заяви днес пред депутатите в парламента
Коментари Харесай

Украински депутат: Украйна трябва да признае Косово за независима държава

Украинският народен представител Олексий Гончаренко съобщи през днешния ден пред депутатите в Народното събрание в Прищина, че Украйна би трябвало да признае Косово за самостоятелна страна, оповестява порталът Косово онлайн.

Пленарното съвещание на Народното събрание през вчерашния ден стартира с едноминутно безмълвие в памет на починалите във войната в Украйна.

" Украйна би трябвало да признае Косово като самостоятелна страна, тъй като вие се борихте за това. Ще направя всичко допустимо, с цел да оказа помощ за това. Косово е Европа, имам вяра, че ще приключим това дружно ", сподели Гончаренко.

Той сподели, че съчувства на жителите на Косово, защото те също " са били част от геноцида ", и съобщи, че няколко украински бойци в КейФОР са починали, до момента в който са се " биели за независимостта на Косово ".

Гончаренко даде обещание също да поддържа Косово за участие в Съвета на Европа.

През август тази година Гончаренко внесе в украинския парламент проекторезолюция за признание на независимостта на Косово.

Косово разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година, само че Белград към момента не признава независимостта на тогавашната си област, макар че над 100 страни към този момент са я признали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР