Украинските власти съобщиха в неделя, че пускат уебсайт, който да

...
Украинските власти съобщиха в неделя, че пускат уебсайт, който да
Коментари Харесай

Украйна пусна уебсайт, на който в Русия да търсят свои убити войници

Украинските управляващи оповестиха в неделя, че пускат уеб страница, който да помогне на съветските фамилии да схванат дали имат близки измежду бойците, които са били убити или взети в плен по време на съветската военна инвазия в прозападната ѝ съседка, заяви " Москоу таймс ".

Сайтът 200rf.com съдържа фотоси на документи и тела на съветски бойци, които Украйна твърди, че са били убити от началото на офанзивата, разпоредена от президента Владимир Путин.

Публикувани са и видеа с съветските бойци, които Украйна споделя, че е завладяла " от началото на окупацията ".

" Говоря ви на съветски, тъй като този уебсайт е основан за вас ", декларира във видеообръщение, оповестено на уеб страницата, Виктор Андрусив, консултант в украинското вътрешно министерство:

" Зная, че доста руснаци се тревожат за това по какъв начин са и къде са техните деца, синове, съпрузи и какво се случва с тях. Затова ние взехме решение да качим това онлайн, тъй че всеки от вас може да тръси своите обичани хора, които Путин изпрати да се бият в Украйна. "

Той споделя, че през последните три дни украинските сили са заловили 200 съветски бойци, а над 3000 съветски бойци са мъртви и че украинските управляващи имат документи, фотоси и видеа на всички тези хора.

" Тук оперативно ще публикуваме фотоси и видео, които получаваме от бойното поле. Ако ваши родственици или познати се намират в Украйна и вземат участие във войната против нашия народ – тук може да получите информация за ориста им. За страдание, доста постоянно е мъчно да се разпознаят убитите. Ние умишлено публикуваме тези снимки и видеа, евентуално ще разпознаете някого по косвени признаци ", се споделя в текст, пуликуван на уеб страницата РФ200-търси своите.

Името на уеб страницата е по прилика с добре познатия термин Gruz-200 (в превод Товар-200), който е бил употребен от руската войска за телата на починалите, които са били връщани назад от войната в Афганистан през 1980-те години.

Досега съветското министерство на защитата не е давало никакви детайлности за военни загуби в Украйна от началото на огромната офанзива, която Путин назова " специфична интервенция " за отбрана на двата сепаратистки региона.

Сергей Меликов, пълководец на Севернокавказкия район Дагестан, бе първият, който заяви публично за гибелта на съветски боец в Украйна.

Той направи това на формалния си профил в Инстаграм, където отдаде респект на починалия и посочи, че той е умрял по време на " специфичната интервенция за отбрана на Донбас ".

Кремъл разпростра огромна пропагандна акция, контролирайки отразяването на войната в Украйна в съветските медии, на които бе подредено да употребяват единствено формалната съветска версия на събитията.

Руските управляващи имат политика да прикриват загубите, в това число човешки жертви, които дава съветската войска при присъединяване си в разнообразни спорове – по този начин беше в Сирия, по този начин беше и по време на първия въоръжен спор в Източна Украйна през 2014 година

Лев Шлосберг, прочут демократичен политик, позволи, че съветските военни употребяват мобилни крематориуми, с цел да унищожават доказателствата за бойците, убити в Украйна.

" Няма никаква война. Никакви мъртви. Никакви гробове. Просто хората ги няма. Завинаги ", написа той в блога си.

P { margin-bottom: 0.08in }A:link { so-language: zxx }
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР