Украинските сили водят боеве в източния район на Донецка област,

...
Украинските сили водят боеве в източния район на Донецка област,
Коментари Харесай

Руските сили атакуват на изток, укрепват позициите си на юг, казват украинските военни

Украинските сили водят боеве в източния регион на Донецка област , до момента в който на юг съветските войски укрепват отбранителните си позиции и не престават да бомбардират районната столица Херсон . Това заяви украинският общоприет щаб в петък.

Херсон беше неотдавна освободен след окупацията му от съветските войски при започване на непровокираното нахлуване на Украйна над Русия през април. След отдръпването на съветската войска от града жителите му в този момент са подложени на постоянен обстрел от новите съветски позиции на другия бряг на река Днепър .

В централната част на Днепропетровска област съветските войски са обстрелвали региона на Никопол с артилерия и ракетни системи. Това заяви в петък началникът на Днепропетровската военна администрация Валентин Резниченко в известие в Telegram. Няма потърпевши, добави той.

Военните оповестяват и за боеве в Североизточна и Централна Украйна . Докладите от бойното поле обаче не могат да бъдат без значение тествани, отбелязва украинската работа на Радио Свободна Европа.

В постоянното си вечерно послание на 30 ноември президентът Володимир Зеленски сподели, без да прецизира, че Украйна подхваща спомагателни стъпки за противопоставяне на съветските сили.

„ Анализираме желанията на окупаторите и приготвяме контрамерки – по-строги контрамерки от сегашните “, сподели Зеленски.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР