Украинските сили участват в много тежки боеве близо до стратегически

...
Украинските сили участват в много тежки боеве близо до стратегически
Коментари Харесай

Зеленски: Водим тежки боеве до Бахмут

Украинските сили вземат участие в доста тежки боеве покрай стратегически значимия източен украински град Бахмут, който Русия се пробва да превземе. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в среднощното си видеообръщение, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Въпреки че украинските военни си върнаха хиляди квадратни километра земя при наскорошните офанзиви на изток и на юг, украински представители споделят, че напредъкът евентуално ще се забави когато силите на Киев срещнат по-решителна опозиция, отбелязва Ройтерс.

Руските сили се пробваха неколкократно да завладяват Бахмут, който е ситуиран на главния път, водещ към градовете Славянск и Краматорск. И двата града са в Донбас.

" Държим нашите позиции в Донбас, по-специално по направлението на Бахмут, където е доста, доста мъчно в този момент, там се водят доста тежки сражения ", сподели Зеленски.

Той повтори апела към западните съдружници да дават по-големи количества противовъздушни системи на Украйна.

Руските сили не престават да изстрелват ракети по украински градове. Киев ги упреква, че употребяват и ирански дронове камикадзе. Представител на град Запорожие сподели, че съветска ракета е поразила постройка късно през вчерашния ден. Отделно представители споделиха, че броят на жертвите от съветския ракетен удар по града в четвъртък доближи 18 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР