Украинските сили съобщиха, че са атакували ракетния крайцер Москва, флагман

...
Украинските сили съобщиха, че са атакували ракетния крайцер Москва, флагман
Коментари Харесай

Руският флагмански крайцер Москва се запали. Украйна твърди за ракетен удар, Русия отрича


Украинските сили оповестиха, че са атакували ракетния крайцер " Москва ", флагман на съветския Черноморски флот, което би било сериозен удар за съветските сили, които се пробват да се прегрупират за възобновената атака в Източна Украйна.

Ръководителят на администрацията на Одеска област Максим Марченко, че корабът е бил нападнат с противоракетни ракети " Нептун " украинско произвеждане и той е получил " доста съществени увреждания ".

Руското министерство на защитата оповести друга версия – че на крайцера е зародил пожар, последван от експлозия на муниции.

Русия разгласи в четвъртък, че целят екипаж на " Москва " – боен транспортен съд, който нормално има 500 на борда, е бил заставен да се изтегля след избухнал пожар през нощта, който е нанесъл съществени увреждания. Русия обаче отхвърля това е станало в резултат на украинска офанзива – самопризнание, което би било голям удар върху престижа на руснаците седем седмици след началото на войната.

Алексей Арестович, консултант на украинския президент,, че на кораба е избухнал пожар. " 510 индивида на борда. Не можем да разберем какво е станало. Дали двама матроси не са пушили на неверното място. Или за следващ път не са нарушили някакви ограничения за сигурност...Както в Белгород не им провървя, по този начин и на " Москва " не провървя ", сподели той.

Арестович и Марченко означиха, че крайцерът " Москва " е взел участие в в Одеска област и точно с него е обвързвана фразата " Руский военный корабль, иди нахуй! ".

Украинските военни към този момент не са коментирали информацията.

Туитър акаунтът OSINT UK запис на сигнала SOS, който, както се твърди, е бил подаден от борда на кораба към 1 часа през нощта московско време.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР