Украинските части масово използват пълни с фосфор боеприпаси в близост

...
Украинските части масово използват пълни с фосфор боеприпаси в близост
Коментари Харесай

Министерството на отбраната на Русия обяви, че ВСУ е използвало фосфорни боеприпаси

Украинските елементи всеобщо употребяват цялостни с фосфор муниции наоколо до летище “Гостомел ” в предградията на Киев, сподели прессекретарят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков.

„ Те употребяват 122-милиметрови снаряди за гаубици Д-30 и ракети за установки БМ-21 “Град”, които са руско произвеждане “, сподели той.

Представителят на Министерството на защитата акцентира, че потреблението на такива муниции е неразрешено от третия протокол на Конвенцията на Организация на обединените нации за нечовешките оръжия от 1980 година

Той сподели още, че групировката войски на Луганска национална република, с огневата поддръжка на съветските военни, е напреднала с 56 километра и бързо развива настъплението. Въоръжените сили на ДНР са напреднали с още три километра и откриват надзор над селата Анадол и Андреевка. Те приключват разгрома на запасите на оперативно-тактическата група " Восток " на ВСУ.

В същото време в Мариупол щурмовите отряди на „ Десен бранш “ тероризират цивилни. Те слагат бронирана техника и артилерия в жилищни региони, а локалното население го употребяват като жив щит, сподели още Конашенков.

„ В Северодонецк, Луганска област, националисти, настоящи като заградителни отряди, под опасността от разстрел, се пробват да спрат отстъпващите елементи на въоръжените сили на Украйна и да ги принудят да продължат съпротивата. Четирима офицери от въоръжените сили на Украйна са били убити от националистически отряди “, сподели той.

През последните седмици обстановката в Донбас съществено ескалира: Киев концентрира по-голямата част от армията си на линията на прикосновение и ускори обстрела на ДНР и ЛНР, употребявайки съоръжение, неразрешено от Минските съглашения. Поради опасността от навлизане на Украйна управляващите на републиките започнаха евакуация на дами, деца и възрастни хора в съветските райони, оповестиха обща готовност и на 19 февруари желаеха Русия да признае независимостта им.

Два дни по-късно, на 21 февруари, Владимир Путин подписа укази за признание на суверенитета на ЛНР и ДНР, а на 24 февруари разгласи началото на специфична интервенция. Той увери, че проектите на Москва не включват окупацията на Украйна, а единствено нейната демилитаризация и денацификация. Държавният глава назова задачата на интервенцията отбраната на жителите на ДНР и ЛНР, които са били обект на геноцид от осем години.

Той също по този начин прикани украинските военни да не извършват незаконни заповеди, да сложат оръжие и да се приберат вкъщи. Според Путин цялата отговорност за кръвопролитието ще лежи на съвестта на киевския режим.

От Министерството на защитата подчертаха, че не нанасят удари по цивилни цели на територията на Украйна – единствено по военна инфраструктура. Цивилното население е отвън заплаха.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР