Лай Циндъ, който определя себе си като ангажиран с постигането

...
Лай Циндъ, който определя себе си като ангажиран с постигането
Коментари Харесай

Конюнктурните действия на САЩ и Тайван няма да променят принципа за „един Китай“

Лай Циндъ, който дефинира себе си като „ зает с постигането на практическа самостоятелност на Тайван “, встъпи през вчерашния ден в служба като нов водач на острова. В речта си на церемонията той съобщи, че „ двата бряга на Тайванския пролив не имат пълномощия една над различен “ и още веднъж посочи тезата за „ военната опасност “ от Пекин в опит да стимулира напъните си за независимостта на Тайван, употребявайки за това външни сили.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън поздрави Лай Циндъ във връзка встъпването му в служба, а Вашингтон изпрати собствен представител на церемонията, което е следващото жестоко нарушение на правилото за „ един Китай “.

Тайванският въпрос е ядрото на китайските национални ползи и основа на връзките със Съединени американски щати. За Пекин той е алената линия, която не трябва да се прекрачва. В телефонния диалог сред водачите на Китай и Съединени американски щати през април Джо Байдън за следващ път увери Си Дзинпин, че Вашингтон следва правилото за „ един Китай “, само че на процедура тези думи се разминават с дейностите.

През последните осем години Тайван загуби 10 страни, с които поддържаше „ дипломатически връзки “. Същевременно, 183 страни поддържат връзки с Китайската национална република, което значи, че те поддържат правилото за „ един Китай “.

Китайската национална република държи твърдо стратегическата самодейност в развиването на връзките сред двата бряга на Тайванския пролив и е решена и способна да поддържа мира и стабилността в района, както и своя суверенитет и териториална целокупност. Затова Съединени американски щати би трябвало неотложно да прекратят формалните контакти с Тайван под каквато и да е форма, продажбата на оръжия за острова и да следват действително правилото за „ един Китай “ и политическите си задължения към Пекин. Ако Демократичната прогресивна партия и тайванските сепаратисти продължат да се стремят към „ самостоятелност “ на острова и да продават китайските национални ползи, те рано или късно, ще получат своето наказване. Китай би трябвало и ще бъде единен още веднъж и това е неудържима историческа наклонност.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед6057Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед41131Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед21942Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед5189Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед5210Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед117618Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79171„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР