Футболистите на Борусия Дортмунд трябва да се концентрират изцяло върху

...
Футболистите на Борусия Дортмунд трябва да се концентрират изцяло върху
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд се изолира преди финала в Шампионската лига

Футболистите на Борусия Дортмунд би трябвало да се концентрират напълно върху идния край на Шампионска лига против Реал Мадрид и да се изолират от шумотевицата към мача за трофея на " Уембли " на 1 юни.

" Нуждаем се от мощен фокус върху футбола през идващите няколко дни. Всички организационни въпроси би трябвало да бъдат загърбени. Това е доста значим урок от моята кариера ", сподели спортният шеф Себастиан Кел.

Той предизвести, че силата на играчите би трябвало да се насочи върху представянето на терена, а не върху опитите да получат билети за финала за фамилията и приятелите си.

" Ние ще организираме това. След това няма да има повече поръчки за билети. Искаме да сведем до най-малко всички странични фактори, сподели Кел.

След двудневна пауза след последния мач от Бундеслигата тимът на треньора Един Терзич възобнови тренировки.

За разлика от първенеца в Ла Лига Реал Мадрид, който не приключва вътрешния си сезон в събота с мач против Бетис, Дортмунд няма да играе повече публични мачове до финала.

За подържане на игровия темп е очакван другарски мач. Според вестник " Рур Нахрихтен " тимът на Терзич ще играе с младежката групировка на Дортмунд до 23 години при закрити врата в събота. Три дни по-късно в Дортмунд ще се организира наложителният медиен ден.

Желанието на клуба за успокоение в тима обаче се спъва от разнообразни спекулации. Бъдещето на бранителя Матс Хумелс е неразбираемо. Договорът му изтича в края на сезона и той желае да вземе решение едвам след финала на Шампионската лига.

В допълнение, вестник " Волфсбургер Алгемайне Цайтунг " неотдавна заяви, че Кел е подготвен да се причисли към Волфсбург, с цел да размени напускащия състезателен шеф Марсел Шафер. Кел има контракт с Дортмунд до 2025 година



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР