След по-малко от три часа работа, два неуспешни опита за

...
След по-малко от три часа работа, два неуспешни опита за
Коментари Харесай

Първото заседание на новия парламент ще продължи в четвъртък

След по-малко от три часа работа, два несполучливи опита за избор на ръководител на Народното събрание и 30-минутна почивка приключи първият работен ден на депутатите. Но не и първата парламентарна сесия, която не може да завърши без избор на ръководител на Народно събрание.

След първото несполучливо гласоподаване депутатите излязоха в отмора, само че очевидно е станало ясно, че даже да се гласоподава още веднъж през днешния ден, ще е невероятно да се избере ръководител. И най-възрастният присъстващ депутат – Силви Кирилов от „ ИТН “ (ИТН) разгласи, че в четвъртък ще бъде изработен още един опит за избор на първия след равни.

Почти всички партии показаха свои претенденти, само че никой от тях не събра болшинство. Не бе подкрепена и Рая Назарян от ГЕРБ – персоналното предложение на Бойко Борисов. И защото във вторник той съобщи изрично, че няма да има държавно управление с присъединяване на ГЕРБ в случай че Назарян не бъде подкрепена през днешния ден, е съвсем несъмнено, че няма да има кабинет.

Всички виждат по какъв начин летим към новите избори “, сподели Бойко Борисов пред публицисти след несполучливото гласоподаване.

От изявленията на Борисов стана ясно, че ГЕРБ са безапелационни и няма да правят отстъпка от ултиматума си, че в случай че ръководител на Народното събрание не е Рая Назарян, няма да има постоянен кабинет.

Депутатите ще се съберат още веднъж в утрешния ден в 10 часа, с цел да създадат нов опит за избор на ръководител на Народното събрание.
„ Летим към новите избори “: Депутатите не можаха да изберат ръководител на 50-ия парламент
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР