Украински военни части са нанесли два удара по окупационните сили

...
Украински военни части са нанесли два удара по окупационните сили
Коментари Харесай

Украйна нанесе два удара в Херсонска област

Украински военни елементи са нанесли два удара по окупационните сили на Русия в Херсонска област оккупантов на Херсонщине.

Това се споделя в сводката на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, заяви организация " Униан ".

Украински ракетно-артиллерийски подразделения са нанесли два удара по съветски командни пунктове, техника и полеви хранилища за муниции в региона на Чернобаевка.

От украинския щаб означават, че съветските загуби се прецизират.

В сводката се показва също, че като цяло в направление Южен Буг Русия прави артилерийски обстрел и концентрира напъните си върху попречване на настъплението на защита на Украйна. Уточнява се, че са обстрелвани регионите на Лозовое, Посад Покровски, Украинка, Партизанский, Любомовка, Кобзари и Широкое.
 ISW: Кремъл цели анексия на Харковска област или най-малко на част от нея
ISW: Кремъл цели анексия на Харковска област или най-малко на част от нея

В последните дни ракети летят още веднъж по Харков

" Униан " отбелязва, че на 8 юли в Новая Каховка в Херсонска област за трети път е бил погубен склад с муниции на съветските войски, като през последните няколко дни има известия за детонации в съветски хранилища в Херсон и Чернобаевка.

Припомняме, че предишния месец в Херсонска област стартира за самоопределяне . Херсон е под цялостния надзор на съветските сили към този момент няколко месеца . От Кремъл пристигна поръчка, че плануват точно формата на референдум за отделяне на тези територии от Украйна. Заявката е, че статутът на района ще бъде " избран съгласно волята на народа ", а след референдума или плебисцита в района ще бъдат извършени избори. Потвърждава се, че референдумът ще се организира през есента на 2022 г .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР