Кремъл в понеделник осъди призивът на генералния секретар на НАТО

...
Кремъл в понеделник осъди призивът на генералния секретар на НАТО
Коментари Харесай

Кремъл осъди призивът на Столтенберг, Украйна да използва западно оръжие в Русия

Кремъл в понеделник осъди апелът на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг , членовете на Алианса да разрешат на Украйна да нанеся удари надълбоко в Русия със западни оръжия, предава " Ройтерс ".

Столтенберг сподели пред The ​​Economist, че членовете на НАТО, доставящи оръжия на Украйна, би трябвало да отстранен възбраната си за потреблението им за удари по военни цели в Русия.

" НАТО усилва степента на ескалация ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред съветския ежедневник " Известия ", запитан за забележките на Столтенберг.

" НАТО флиртува с военна реторика и изпада във боен възторг " , сподели Песков и добави, че съветските военни знаят какво да вършат.

На въпрос дали НАТО се доближава към директна борба с Русия, Песков сподели: " Те не се приближават, те са в нея ".
 The Economist: Столтенберг прикани за удари по военни цели в Русия
The Economist: Столтенберг прикани за удари по военни цели в Русия

Генералните секретари на НАТО нормално не нападат политиките на най-голямата и значима страна членка на алианса - Съединени американски щати

Руският президент Владимир Путин, че рискува световна война поради Украйна и че директен спор сред Русия и НАТО би означавал, че светът е на крачка от Третата международна война.

Руски публични лица споделят, че украинските офанзиви надълбоко в Русия, в това число против цивилни зони и даже елементи от нуклеарната защита на Русия,  съставляват директна ескалация.

Съединените щати неведнъж са казвали, че не предизвикват Украйна да нанася удари вътре в Русия, макар че Украйна настойчиво лобира за това.

The Economist сподели, че забележките на Столтенберг очевидно са били ориентирани към президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който се съпротивлява на това да разреши на Украйна да нанесе удари с американски оръжия в Русия.
 От яд към заличаване: Русия може да нападне НАТО още това десетилетие, Черно море е под опасност
От яд към заличаване: Русия може да нападне НАТО още това десетилетие, Черно море е под опасност

Войната на Путин ускори заканите: нуклеарни, стандартни, хибридни и други подобни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР