Украински националисти от “Азов, оттеглящи се от Мариупол, са заловили

...
Украински националисти от “Азов, оттеглящи се от Мариупол, са заловили
Коментари Харесай

ТАСС: “Азов” са завзели кораб с български моряци, МВнР отрича

" Украински националисти от “Азов ”, оттеглящи се от Мариупол, са заловили два задгранични кораба – „ Царевна ” и „ Лейди Августа ”. Това заяви зам.-началникът на националната милиция на Донецката национална република (ДНР) Едуард Басурин.

Ситуационният център към българското Министерство на външните работи обаче  отхвърли появилата се информация в съветски медии за българския транспортен съд „ Царевна ” . От там обясниха за Нова телевизия, че са по отношение на моряците ни и към този час всички са добре.

Все още не е известна ориста на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно положение, съобщи ТАСС. На кораба „ Царевна “ има 17 български моряци, които от седмици не могат да изоставен палубата.

" Държейки екипажите на тези кораби за заложници, азовските националисти стрелят от палуби от 120-мм минохвъргачки, разнообразни типове гранати, пускови установки и стрелково оръжие ", оповестява още ТАСС. 

Преди съвещанието на Министерски съвет министър председателят Кирил Петков заяви тази седмица, че българското държавно управление и служби наблюдават обстановката непрекъснато. „ На всеки три часа ни дават информация какво се случва ", сподели тогава Петков. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР