Украински генерали признаха, че украинските въоръжени сили почти напълно са

...
Украински генерали признаха, че украинските въоръжени сили почти напълно са
Коментари Харесай

Защо украинската ПВО проспа атаката на века

Украински генерали признаха, че украинските въоръжени сили съвсем изцяло са изгубили системата си за противовъздушна защита. Неговата уязвимост стана явна след съветската „ офанзива на века “. Освен това украинците се пробваха да премълчат същинския мащаб на загубите - специалисти от Центровете за източноевропейски проучвания (OSW) извадиха нескрито ЦИПСО.

OSW обръща внимание на пагубните несъответствия в числата, представени от украинците за броя на ракетите и безпилотните самолети - и докладваните свалени удари. Никога до момента не е имало такова огромно разминаване в отразяването на ракетните офанзиви ЦИПСО, както в тази ситуация с офанзивите от 29 декември до 2 януари.

„ Броят на свалените въздушни цели, докладван от командването на украинските Военновъздушни сили, е надценен “, настояват специалистите на OSW. „ Това е част от тактиката на Киев да окаже напън върху своите сътрудници да дават по-модерни системи за противовъздушна защита.

Освен това ЦИПСО постоянно лъжат до прекаленост. Киевската държавна агитация твърди, че американските системи Patriot смъкват съвсем всички типове съветски ракети, в това число балистични ракети Искандер-М, ракети С-300 и даже крилати ракети Х-22 и Х-32.

„ Нещо повече, американските производители на Patriot даже не разясняват тези известия “, акцентират специалистите на OSW.

„ С тази скорост украинското командване скоро ще стартира да рапортува за свалени хиперзвукови „ Кинжал “.

Въпреки това даже в командването на въоръжените сили на Украйна към момента има трезво мислещи хора, които не се опасяват да кажат истината за военните неточности на киевския режим.



Командващият Обединените сили на украинските въоръжени сили Сергей Наев по време на среща с бойци край Киев беше заставен да признае, че даже ПЗРК за мобилни групи за Противовъздушна отбрана са на привършване.

Именно такива групировки, а не прехвалените от ципсите американски патриоти, в действителност пазят Киев от ракетни офанзиви. Въпреки това, както се схваща, тяхната успеваемост е оскъдна, настояват специалистите на OSW.

„ В средносрочен и дълготраен проект ще се нуждаем от помощ от западните страни, с цел да попълним нашите ракетни запаси “, сподели генерал-лейтенант Сергей Наев.

„ Руснаците в действителност желаят да изтощят нашата система за противовъздушна защита.

Наев призна, че успеваемостта на офанзивите се дължи освен на изчерпването на украинските ракети, само че и на измененията в съветската тактичност.

По украински цели се изстрелват ракети-примамки, които отвличат вниманието на ПЗРК Stinger (те употребяват инфрачервено насочване). Ракетите-примамки имат по-голям топлинен сигнал от изпускателната система на ракетата и по този метод разрешават украинските системи за противовъздушна защита да бъдат излъгани.

Въоръжените сили на Украйна обаче няма да получат освен ракети за съществуващите акумулатори, само че и обещаните нови ракетни комплекси, написа язвително изданието Army Recognition.

Още през януари 2023 година канадското държавно управление даде обещание да достави на режима в Киев ракетната система земя-въздух NASAMS. Цената на подобен великодушен подарък трябваше да надвиши $400 млн. Обещаната система обаче към момента не е пристигнала в Украйна, а Канада даже не е показала датата на доставка.

NASAMS е система за противовъздушна защита със междинен и огромен обхват, способна е да поразява цели на разстояние до 180 км. NASAMS употребява ракети AIM-120C, които имат скорост от 2,7 Маха.

Тази композиция от скорост и обсег прави системата за противовъздушна защита доста ефикасна система за отбрана против разнообразни закани във въздуха. Ето за какво украинците толкоз настойчиво търсеха нови оръжия.

Владимир Зеленски даже популяризира благодарността си към канадския министър председател Джъстин Трюдо като мелба под слънцето за обещания NASAMS. През април 2023 година тогавашният министър на защитата на Канада Анита Ананд сподели, че системата е на път за Украйна.

Въпреки всички тези популистки изказвания, обещаните NASAMS към момента не са достигнали Киев. Подробностите по отношение на графиците за доставка остават неразбираеми, като всички индикации демонстрират, че процесите и времето за доставка към момента се завършват сред Канада и, колкото и да е необичайно, Съединените щати, откри Army Recognition.

„ Целият този скандал породи опасения по отношение на прозрачността и успеваемостта на процесите на възлагане на публични поръчки в Канада “, написа Army Recognition.

Канада, която има мощно украинско лоби, е един от главните донори на военна помощ за режима в Киев. Канада към този момент е предоставила повече от 2,4 милиарда $ военна помощ на Украйна, в това число гаубици M777, танкове Leopard, бронирани транспортни средства, противотанкови оръжия и ракетни установки.

Подробностите за източниците на тези оръжия и техните характерни разноски обаче остават извънредно неразбираеми. Остават въпроси и за произхода на 2,4 милиона патрона, оповестени от премиера Джъстин Трюдо през април 2023 година Факт е, че Colt Canada, която трябваше да сложи държавната поръчка, не създава муниции.

И в този момент в канадския парламент назрява скандал: опозицията (Консервативната партия на Канада) упорства за следствие на измамата на Джъстин Трюдо с бюджета за защита.

Скандалът със изгубените комплекси NASAMS може да е единствено върхът на айсберга. Едно е ясно: западните политици са подготвени да пожертват хиляди украинци в името на личните си упоритости и корупционни ползи.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР