Украинската група Kalush Orchestra спечели музикалния конкурс Евровизия 2022“ в

...
Украинската група Kalush Orchestra спечели музикалния конкурс Евровизия 2022“ в
Коментари Харесай

Публиката реши: Украйна печели „Евровизия 2022“

Украинската група Kalush Orchestra завоюва музикалния конкурс „ Евровизия 2022 “ в Торино с композицията си „ Стефания “ – микс сред съвременен рап и обичайни фолклорни претекстове, показан с увличаща хореография. На второ място, с песента Space Man, се класира представителят на Англия Сам Райли – един от най-хубавите мъжки вокали, появявали се в последните години на Острова, който някои специалисти съпоставят даже с Фреди Меркюри поради диапазона на гласа му: от ниски дрезгави тонове до фалцет. На трета позиция, за изненада на букмейкърите, които не я слагаха в сметките за челото, се изкачи сексапилната участничка от Испания Шанел с латино денс парчето SloMo. Шанел, чийто танцувален жанр много припомня за този на Дженифър Лопес, в действителност е първата кубинка, която излиза на сцената на европейския песенен конкурс. По-нататък в Топ 10 се подреждат Швеция, Сърбия (също непредвиден пробив), Италия, Молдова, Гърция, Португалия и Норвегия.

Победата на Украйна може и да наподобява предизвестена, само че нещата на процедура не се развиха толкоз безпрепятствено. При първото гласоподаване – това на националните журита, от общо 40 страни единствено 5 – Полша, Молдова, Латвия, Румъния и Литва, дадоха максимума от 12 точки за Kalush Orchestra. През множеството време почетната тройка бе в състав Англия, Швеция и Испания. Те приключиха надлежно с 283, 258 и 231 точки. Чак след тях, на четвърто място, застана Украйна със 192 точки, следвана от Португалия със 171. Промяната пристигна с вота на телевизионните фенове от Европа, които с рекордните 439 точки, дадени за Kalush Orchestra, издигнаха представителите на Украйна до трона на спечелили, инкасирали общо 631 точки.

Българското национално жури с ръководител Здравко Желязков (по-известен като Здравко от „ Ритон “) беше дало своите 12 точки за Гърция и песента Die Together на Аманда Георгиади Тенфиорд, а родната тв публика дефинира своето Топ 3 в състав изпълнителите на Украйна, Сърбия и Испания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР