Столичната община не е внесла за съгласуване в отдел Пътна

...
Столичната община не е внесла за съгласуване в отдел Пътна
Коментари Харесай

СДВР блокира новата схема на движение в центъра на София

Столичната община не е внесла за координиране в отдел " Пътна полиция " плана за новата организация на придвижване в центъра на София. Това оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи в публично прессъобщение до медиите. Така на процедура се блокира измененията в придвижването в региона на булевардите " Витоша ", " Патриарх Евтимий " и " Фритьоф Нансен ", които провокираха митинги, полемики и голям брой полярни отзиви.  
" Това е условие, залегнало в нормативен акт на Министерството на районното развиване и благоустройството за образуване на придвижването по пътищата, отворени за публично прилагане. Едва откакто приключи съгласувателната процедура се узаконява плана за организация на придвижването ", показват от Столична дирекция на вътрешните работи.
Без решение завърши изключителното съвещание на комисията по превоз в Столичния общински съвет в петък, което бе свикано поради въведената нова организация. Дебатите продължиха близо 4 часа, като в края стана ясно, че предложение за връщане на остарялата организация за придвижване може да бъде импортирано само от кмета на София Васил Терзиев. Съветници приканиха кмета да направи това и изиска да се изчакат две или три седмици, през които комисията да получи и прегледа документите, свързани с вървящото преустрояване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР