Украинската футболна федерация призова ФИФА да отстрани Иран от Световното

...
Украинската футболна федерация призова ФИФА да отстрани Иран от Световното
Коментари Харесай

Украйна призова ФИФА за изваждането на Иран от Мондиал 2022

Украинската футболна федерация прикани ФИФА да в профил Иран от Световното състезание идващия месец, потвърждавайки, че нарушава правата на индивида и доставя оръжие на съветската войска. Обръщението беше направено три седмици преди Иран да се изправи против Англия в първия мач от група B в Катар, където са още Съединени американски щати и Уелс.

Изпълнителният комитет на украинската федерация не изиска Иран да бъде сменен на шампионата от тима на Украйна, който загуби от Уелс във финала на европейския плейоф през юни.

ФИФА не е коментирала украинските претенции и нормално не стопира федерации-членки заради военни решения на държавните управления им.

И Русия, и Иран отхвърлиха отчетите на интернационалното разузнаване, че Украйна е била бомбардирана от съветски сили благодарение на ирански дронове „ Шахед “.

Правният статут на ФИФА също поема ангажимент за „ ценене на всички интернационално приети човешки права “ и блян за поощряване на отбраната на тези права. Въпреки това ФИФА не се базира на уговорката си за правата на индивида, когато в профил съветски тимове от интернационалните състезания-включително плейофите на Световното състезание, което стана в границите на дни след нахлуването в Украйна, почнало през февруари. Вместо това ФИФА цитира опасности за сигурността и целостта на своите надпревари и решението беше доказано от Спортния трибунал.

Световната футболна централа към този момент се опълчи на апелите на ирански почитател групи да спре националния тим на фона на вълненията в страната от средата на септември по време на национално потушаване на уличните митинги в поддръжка на правата на дамите.

Ирански футболисти, в това число някои членове на националния тим, които се чака да бъдат определени за Световното състезание, поддържаха митингите в обществените медии и с жестове по време на мачове, в това число носене на черни ленти и без изложение на наслада след отбелязване на голове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР