Германският правосъден министър Марко Бушман отхвърли като абсурдна ислямистката подкрепа

...
Германският правосъден министър Марко Бушман отхвърли като абсурдна ислямистката подкрепа
Коментари Харесай

Германският правосъден министър отхвърли претенциите на ислямистите за халифат

Германският правосъден министър Марко Бушман отхвърли като неуместна ислямистката поддръжка за определяне на халифат като форма на ръководство и не счита това за юридически въпрос, който да стои пред Германия. Той разяснява това малко преди готвената през днешния ден в Хамбург ислямистка проява, свикана от организацията „ Мюсюлмански интерактив “ и след провокираната дискусия след сходен протест от предишния месец, заяви ДПА.

„ Публичното изложение на благосклонности към халифата е нещо, което одобрявам за политически парадокс “, съобщи Бушман пред ДПА. Според него Конституционният съд на страната счита, че, стига хората само да показват неуместно мнение, било то и в прорез с главния закон на страната и стига да не се поставят старания за унищожаване на правния ред, те би трябвало да бъдат толерирани като част от интелектуалния конфликт на отзиви.

Халифатът е религиозна страна, ръководена от нравствен лидер – халиф, който претендира, че е правоприемник на мюсюлманския оракул Мохамед. Има няколко образеца за подобен в историята, като последният беше открит от терористичната формация „ Ислямска страна “ в елементи от Сирия и Ирак.

Бушман съобщи, че ситуацията би било друго, в случай че терористична формация или екстремистка организация беше приела девиз от вида „ Халифатът е решението “.

„ Бихме забранили сходна организация или бихме подхванали дейности против нея, в случай че има нужните правни учредения. Но това не е или към момента не е казусът “, съобщи министърът.

На митинга в Хамбург предишния месец някои хора носеха табели с надпис „ Халифатът е решението “, а други приканиха за установяването на халифат като решение на проблемите за мюсюлманските страни.

Протестът провокира отвращение в Германия и наказание от водещите политици. След събитието някои приканиха законът да се промени по този начин, че всеки, обществено призоваващ за установяването на халифат в Германия, да бъде осъден.

Властите позволиха съботната проява да се организира, само че постановиха възбрана за подбудителство на ненавист или принуждение. Правото на Израел да съществува не може да бъде отричано и израелските флагове не могат да бъдат изгаряни или повреждани, съобщи полицията в петък.

Полицията чака към 1000 участници в демонстрацията, която се организира под мотото " Срещу цензурата и диктатурата на мнението ".

Германия е корав покровител на Израел и се бори по какъв начин да се оправи с демонстрациите против войната в Газа и поддръжката за палестинците.

Израел се бори с палестинската ислямистка организация „ Хамас “ в Газа след кървавото нахлуване от 7 октомври в южната част на страната.  Израел отговори с масирани въздушни удари и стартира сухопътна атака в линията Газа, която умъртви повече от 35 000 души съгласно следените от „ Хамас “ здравни управляващи в анклава.

Лидерите по света стават все по-критични към опустошителните офанзиви на Израел против Газа.

Бушман сподели, че има друго мнение за лозунга " От реката до морето ", който някои скандират на пропалестинските манифестации.

Лозунгът значи, че би трябвало да има свободна Палестина на територията, разпростряла се от река Йордан до Средиземно море - което включва региона, където се намира Израел.

„ Това е девиз на „ Хамас “, който е неразрешен да работи в Германия “, сподели Бушман. Според него според от съответния случай, потреблението на слогана може затова да съставлява потребление на агитация от неразрешена организация - което е наказуемо от закона, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР