Ужасяващи открития в Египет, които променят всичко. Едва ли друга

...
Ужасяващи открития в Египет, които променят всичко. Едва ли друга
Коментари Харесай

Ужасяващи открития в Египет, които променят всичко – видео

Ужасяващи открития в Египет, които трансформират всичко. Едва ли друга ера ни пленява по този начин, както ерата на античните египтяни. Колосалните пирамиди, превъзходните храмове и мистичните гробници постоянно ни изумяват. Въпреки че доста от постройките, издигнати от жителите на фараоните, са съумели да устоят на разрушителните процеси на времето, към момента сме надалеч от цялостното откриване на главата на античен Египет.

Все още постоянно се откриват нови артефакти , които ни демонстрират какъв в действителност е бил животът преди хиляди години. Всяка археологическа находка е като малко късче от пъзела, което ни оказва помощ да се доближим малко по-близо до декодирането на цялостната историческа картина.

Въпреки това, не всяко изобретение може да бъде сложено в достоверен подтекст незабавно. Съответно, откривателите от време на време се натъкват на обекти, които наподобяват мистериозни, странни или даже плашещи! Във видеото най-после на публикацията ви демонстрираме многото открития, които не престават да слагат огромни пъзели пред специалистите!

Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата не е единствената огромна вест от Египет този месец. Наскоро имаше някои вълнуващи археологически находки, датиращи от хиляди години.

Пирамида на незнайна кралица, открита покрай гробницата на фараон Тутанкамон

Един век след откриването на гробницата на Тутанкамон, екип от археолози откри няколко ковчега, мумии и артефакти. Също по този начин беше открита поредност от взаимосвързани подземни тунели и пирамидата на непозната до момента древноегипетска кралица.

Екипът откри, че името й е Нейт и тя към момента не се е появила в историческите записи съгласно египтолога Захи Хауас (бивш държавен министър на Египет по въпросите на антиките). Следователно ще би трябвало да се свърши още работа, с цел да научим за нейното ръководство и история.

Археолозите копаят на място на към 32 км южно от Кайро, наречено Сакара. Наскоро откритата сбирка от ковчези и мумии евентуално принадлежи на някои от най-близките съветници и генерали на фараон Тутанкамон. Момчето фараон е управлявало от към 1333 година прочие н. е. до гибелта си през 1323 година прочие н. е.. А откриването на неговата недокосната пирамида през 1922 година сграбчва заглавията по целия свят.

При тази разкопка екипът прегледа и близката пирамида, която принадлежи на първия фараон от Шестата династия на Египет на име Тети (Отеос). „ Тети беше уважаван като господ в Новото царство и всички желаеха да бъдат заровени до него “, споделя Хауас пред NBC News. Екипът е разкрил близо 300 ковчега покрай неговата пирамида, като доста от тях са в положително положение.

7 секрети за античния свят, разкрити от известни мумии

Според Хауас, множеството от погребенията, известни преди този момент в тази област, са били или от Старото царство, или от късния интервал в египетската история. Периодът на Новото царство (наричан още Египетската империя) продължава от 11-ти век пр.н.е. до шести век пр.н.е.

А откритията в Сакара може би едвам в този момент стартират. „ Наистина имам вяра, че тази и идната година това място ще бъде най-важното място в Египет “, споделя Хауас, имайки поради мрежата от подземни стаи, скрити на 20 метра под най-старите пирамиди в Египет .

Най-старата гробница в Египет, насочена към зимното слънцестоене – ужасяващи открития в Египет

Разположена в некропола на Куббет ел-Хава (Асуан), гробницата е тъкмо насочена към изгрева на зимното слънцестоене.

Около месец преди тазгодишното зимно слънцестоене на 21-ви декември, екип от испанския университет в Малага и университета в Хаен разгласи откриването на най-старата гробница в Египет . Интересното е, че тя е насочена към изгрева на слънцето на зимното слънцестоене. Всяка година в най-краткия ден слънчевите лъчи покриват място, предопределено да държи скулптура на губернатора на град Елефантина , живял в края на Дванадесетата династия на Египет, към 1830 година пр.н.е.

В публикация, оповестена в Mediterranean Archaeology and Archaeometry предходната седмица, екипът изяснява, че с цел да реализира съвършена ориентировка по отношение на слънцето, египетски проектант е употребявал дирек, дълъг към 90 см, квадрат и няколко одежди, с цел да пресметна ориентацията на целия параклис и местоположението на статуята на губернатора.

С помощта на тези измервания гробницата записва съвършено целия безоблачен цикъл, обвързван с концепцията за прераждане и обновяване. Зимното слънцестоене символизира началото на успеха на слънцето над тъмнината, до момента в който денят става по-дълъг. Лятното слънцестоене нормално съответствува с началото на годишното наводняване на река Нил. И двете събития имат значима символика, обвързвана с възкресението на умрелия губернатор.

Гробницата на този губернатор е каталогизирана като № 33 и евентуално е издигната от губернатора Хекайб-анх. Разкопана е сред 2008 и 2018 година „ Това изследване демонстрира, че египтяните са били в положение да изчислят позицията на слънцето и ориентацията на неговите лъчи, с цел да проектират своите монументи. Въпреки че гробница № 33 в Куббет ел-Хава е най-старият образец, откриван в миналото, сигурно не е единственият “. Това се споделя в изказване на екипа.

Тунел „ Геометрично знамение “ – ужасяващи открития в Египет

По време на продължаващи разкопки и изследване на храм под античния град Тапосирис Магна на египетския бряг, Катлийн Мартинез от университета в Санто Доминго в Доминиканската република и нейният екип откриха тунел на 13 метра подземен. Високият към 1.80 метра тунел е издигнат в доста дълъг пясъчник. Екипът назова дизайна „ геометрично знамение “.

Египетското министерство на туризма и антиките споделя, че дизайнът е сходен на гръцкия тунел на Евпалинос . Това е акведукт от шести век прочие н. е. на остров Самос. Части от тунела Тапосирис Магна са потопени във вода и неговата цел сега е незнайна.

Мартинес има вяра, че тунелът може да бъде обещаваща тенденция в нейното 18-годишно търсене на изгубената гробница на известната Клеопатра VII . Предишни разкопки в региона са дали някои улики. Те сочат към забележителната владетелка и последната от египетската династия на Птолемеите, която ръководи Египет от 51 година прочие н. е. до гибелта си през 30 година прочие н. е.

Екипът има вяра, че храмът в Тапосирис Магна е бил отдаден на господ Озирис и неговата кралица, богинята Изида. Изида е божеството, което има мощна връзка с Клеопатра. Монети, носещи имената и изображенията както на Клеопатра, по този начин и на Александър Велики , са открити в региона в допълнение към фигурки на Изида.

С това свършват по-интересните скорошни открития от Египет. Да се насладим в този момент във видеото на няколко ужасяващи открития в Египет, които трансформират всичко!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР