Ужасяващата легенда за кървавите нападения, извършвани в Мексико от конкистадорите

...
Ужасяващата легенда за кървавите нападения, извършвани в Мексико от конкистадорите
Коментари Харесай

Страшна находка потвърди легендата за зверствата на конкистадорите

Ужасяващата легенда за кървавите набези, осъществявани в Мексико от завоевателите по заповед на Ернан Кортес, са намерили археологическо удостоверение - учените са разкрили останките на дами и деца от град, обвързван с ацтеките, предава Блиц.

Жертвите били убити от завоевателите, които по този метод решили да отмъстят за убийството на своите приятели. Докладът за археологическото изобретение е оповестен на формалния уеб страница на Националния институт по антропология и история на Мексико (INAH).

Учените са направили разкопки на мястото на античния град Зултепек-Текоак - тук живеели хората Аколуа, съдружници на империята на ацтеките.

През 1521 година Ернан Кортес заповядал на командира Гонсало де Сандовал да избие всички поданици на Зултепек и по този метод завоевателите вземат решение да отмъстят на индианците, нападнали испански ескорт.

Става въпрос за нахлуване, вследствие на което индианците са завладели повече от 100 европейци и по-късно са ги умъртвили свиреп.

Жителите на Зултепек знаели, че ги чака възмездие, тъй че издигнали небрежно защитни уреди. Но това не помогнало - отрядът на Гонсало де Сандовал влезнал в града без особени проблеми и се разправил с хората там, най-вече дами и деца.

" Воините Аколуа са избягали от града, само че дамите и децата са останали. Конкистадорите не са пощадили никого - открихме десетки осакатени скелети, изгорени храмове и разрушени скулптури на боговете ", означават мексиканските археолози.

Учените прибавят, че легендата за зверствата на завоевателите в Зултепек е доказана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР