Удължен череп с имплантирано парче метал: доказателство за напреднала древна

...
Удължен череп с имплантирано парче метал: доказателство за напреднала древна
Коментари Харесай

Удължен череп с имплантирано парче метал: доказателство за напреднала древна хирургия

Удължен череп с вградено парче метал: доказателство за напреднала антична хирургия …Уникален човешки череп от Перу, на към 2000 години, демонстрира резултата от изумителна интервенция на античните хирурзи.В опит да излекуват пострадване, те придържат костите на снадки череп с парче метал, като е потвърдено, че пациентът оцелява след тази интервенция.В момента, този череп се намира в Музея по остеология в Оклахома, Съединени американски щати. Смята се, че черепът е принадлежал на перуански боец, който е получил тежка контузия на главата в борба. Такова пострадване на черепа може да докара или до увреждане, или до гибел.Източници считат, че перуанските хирурзи са били принудени да работят допустимо най-бързо и са решили да закрепят напуканите кости на черепа с железна пластина.
Според специалисти, боецът е претърпял сполучливо тази интервенция, само че какъв брой време е живял след нея, дали е страдал от някакви странични резултати и от какво е умрял, не се показва.Представител на музея споделя пред кореспонденти, че към момента не знаят за какъв метал става дума.До 2020 година необятната аудитория не знае нищо за съществуването на този неповторим артефакт, когато уредниците на музея вземат решение да го изложат на обществено място.Представителят на музея споделя:„ Това е перуански продължен череп с метал, вграден хирургически след завръщането на индивида от борба. Датиран е на към 2000 години. Това е един от най-интересните и най-старите обекти в нашата сбирка.Нямаме подробна информация за него, само че знаем, че лицето е оживяло след процедурата. Ако се съди по счупената кост към мястото на интервенцията – има следи от зарастване. Тоест, това е била сполучлива интервенция. “Четете още: Намерени са остатъци на незнайно животно на възраст 300 благ. години

 1 2 - Удължен череп с вградено парче метал: доказателство за напреднала антична хирургия
Според антрополога Джон Верано от Университета Тулейн, през онази ера фрактурите на черепа са били постоянно срещани пострадвания в борби, заради обстоятелството, че оръжията са били най-вече прашки и камъни. Поради което, перуанските хирурзи стават специалисти в лекуването на такива пострадвания.В изявление за Нешънъл Джиографик, Верано споделя, че при трепанация перуанските хирурзи са употребявали доста елементарен инструмент, с който майсторски са правили дупка в черепа на жив човек, без упойка или дезинфекция.Верано споделя: “Те са разбрали, че сходни лекувания могат да спасят животи. Имаме големи доказателства, че трепанациите в антично Перу не са осъществявани за някакъв тип “подобряване на съзнанието ” и не като чисто ритуално деяние, а са били свързани с лекуването на пациенти с тежка контузия на главата, изключително с фрактура на черепа. ”Що се отнася до необикновената удължена форма на черепа, има няколко проучвания на перуански удължени черепи и се допуска, че изкуствено удължените глави най-вероятно са били знак за авторитет и високо състояние в обществото.Обикновено удължаването се правило в ранна детска възраст, като главата на детето се увива с плътна забрадка или се „ издърпва “ сред две дървени дъски.Археолозите откриват удължени черепи освен в Перу, само че и в доста други страни, в това число в Европа и по-специално Русия. Изглежда, че преди хиляди години това е била необятно публикувана процедура по целия свят.Има теории, че посредством разпъване на черепите хората са се опитвали да наподобяват на боговете и/или да се откроят като висша класа измежду „ тълпата “.Алтернативните теории допускат, че в антични времена човечеството се е срещало с извънземни, които са имали удължени глави, а по-късно хората са се опитвали да ги имитират.Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР