Учителят е най-важният фактор за добро образование, каза водачът на

...
Учителят е най-важният фактор за добро образование, каза водачът на
Коментари Харесай

Вълчев: Спортно игрище във всяко училище

Учителят е най-важният фактор за положително обучение, сподели лидерът на листата на ГЕРБ в Стара Загора
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който е лидер на листата с претенденти за народни представители на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в област Стара Загора организира среща с учители и представители на просветителната система в регионалния град.

„ Образованието е в основата на просперитета ни като страна и общество, а учителят е най-важният фактор за качеството на образованието. През последните четири години направихме учителската специалност атрактивна и възвърнахме интереса към нея, тъй като младежите търсят по-високи приходи. Предизвикателството пред нас е да създадем резистентен този тренд ”,  подчерта Красимир Вълчев. Днес, в края на мандата заплатите на учителите са двойни спрямо 2017 година Близо половината от учебните заведения и детските градини са напълно реновирани, а 80% от тях са с освежен външен тип.

„ През идващите четири години измежду акцентите ни ще бъдат дворовете в образователните заведения, като задачата ни е да изградим в тях най-малко по едно спортно игрище, както и площадки за сигурност на придвижването. Ще влагаме и в налична среда “, сподели Красимир Вълчев. Той добави, че е реалистично да се мисли за освобождение на родителите от такси за детските градини. Това е развой, върху който ще работим интензивно, акцентира министърът на образованието.

„ По отношение на електронизацията и облачната инфраструктура сме напред спрямо други сфери. Предстои да бъдат разпределени 80 000 компютъра, които да доближат до всяко учебно заведение, до всеки преподавател “, увери присъстващите Вълчев.

Проблем остава разширението на съществуващите бази, с цел да могат всички учебни заведения да преминат на едносменен режим, а в детските градини да има места за всички деца. Заложени са и средства за училищен общежития.

Почти всички учебни заведения и детски градини в община Стара Загора са реновирани. Предстои възобновяване на учебна инфраструктура за още 10 млн. лева, както и създаване на нова детска градина в центъра на града.

„ Стара Загора има потребност от нови образователни корпуси, само че за жалост не всеки двор на учебно заведение разрешава това. Въпреки това вършим всичко допустимо да решим проблемите “, увери министърът на образованието.

„ Имаме най-успешния министър на образованието след демократичните промени. Добър разговор, чуваемост, сила и визия, са нещата, които го отличават. Никога не сме имали подобен растеж на заплатите, като през днешния ден учителите получават с 25% над сумата на междинното за страната възнаграждение. Повишава се престижът на учителя, което е позитивна наклонност “,  подчертаха от профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “.

„ В пандемията показахме на българското общество, че сме единни. Преминахме за един ден към онлайн образование. Но през днешния ден знаем, че никое електронно образование не може да размени учителя “, безапелационен е Красимир Вълчев.

От структурата на Синдикат на българските учители към КНСБ в Стара Загора връчиха благодарствена декларация на министъра в поддръжка на кандидатурата му за депутат, с която показват увереността си, че ще се продължи положителната политика в областта на образованието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР