Учените подозират, че в най-отдалечените места на Слънчевата система се

...
Учените подозират, че в най-отдалечените места на Слънчевата система се
Коментари Харесай

Нибиру може и да съществува

Учените подозират, че в най-отдалечените места на Слънчевата система се крие гигантска планета. Нарича се Деветата планета. Други са още по-конкретни с наименованието Нибиру. Тази колосална планета упражнява своята гравитационна мощ върху транснептунови обекти и даже върху междузвездни обекти, които минават през Слънчевата система, сочи ново изследване.

Предполага се, че има неоткрита планета оттатък орбитата на Плутон. Този предполагаем свят е към пет пъти по-голям от Земята и се върти към Слънцето в доста издължена елиптична орбита. Всъщност, повече от десетилетие разнообразни откриватели се пробват да потвърдят съществуването на Нибиру, само че всеки опит остава пропуснат и публично пренебрегнат.

Затова - отново публично - планетата съществува единствено на доктрина, защото няма единодушие за открити безапелационни доказателства за нейното битие. Въпреки това учените споделят, че

междузвездният обект CNEOS 14, който пада на Земята през 2014 година, може да даде безапелационни доказателства за съществуването на Нибиру.

През 2014 година обектът пада в Тихия океан и е разпознат по данни на НАСА от астрофизика от Харвард Аби Льоб и неговия възпитаник Амир Сирадж. Професор Льоб изяснява, че този обект е от огромно значение и по тази причина провежда експедиция, надявайки се да откри фрагменти от небесно тяло на дъното на океана.

Междузвездният обект, за който се счита, че е с диаметър не повече от един метър, се е движел през Слънчевата система със скорост от 60 километра в секунда.

Прекалено високата скорост на обекта кара специалистите да подозират, че той е стигнал до Земята от далечна звездна система. За да схванат това, учените би трябвало да отчетат момента, в който обектът се е ускорил благодарение на гравитацията на една от планетите от Слънчевата система. Един от разновидностите е да се възвърне траекторията му и да се потвърди, че обектът не е минал покрай нито една известна планета в Слънчевата система.

Изследователите Хектор Сокас-Наваро и Игнасио Трухильо Кабрера от Института по астрофизика на Канарските острови задават следния въпрос: Ами в случай че любопитният обект фактически е взаимодействал с планета в Слънчевата система. С планета, която към момента не е открита от учените на Земята и дали това не е Деветата планета, за която приетият за неучен Закария Сичин написа поредност книги.

За да разкрият тази тайнственост, Хектор Сокас-Наваро и Игнасио Трухильо вършат няколко симулации, възстановяващи пътя на обект CNEOS 14 през Слънчевата система.

Изненадани са да открият, че или има нещо изцяло необичайно в междузвездните обекти, за което не се знае, или има 99,9% възможност солидна планета да съществува в най-отдалечените райони на Слънчевата система. Въз основа на своите калкулации откривателите считат, че обектът CNEOS14 е бил ориентиран към Земята от великански незнаен обект във външната част на Слънчевата система, евентуално хипотетичната планета Девет - Нибиру, преди към 30 до 60 години.

Хектор Сокас-Наваро и Игнасио Трухильо споделят, че в случай че техните калкулации са верни, е допустимо да се открие къде се крие Планета Девет, като се наблюдава траекторията на CNEOS14. Въз основа на техните калкулации мистериозната планета би трябвало да е доста покрай зоната в небето, където се срещат съзвездията Овен, Телец и Кит. За момента обаче учените са внимателни в заключенията си и прецизират, че това към момента е единствено догадка, следващата догадка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР