Учените откриха, как хората ще могат да регенерират хрущяли и

...
Учените откриха, как хората ще могат да регенерират хрущяли и
Коментари Харесай

Учените откриха, как хората ще могат да регенерират хрущяли и крайници

Учените откриха, по какъв начин хората ще могат да регенерират хрущяли и крака …Противно на общоприетото разбиране, че човек е лишен от способността да регенерира огромни елементи от тялото си, се оказва, че в действителност той има тази дарба (HiddenTruth.site).Тя е просто прикрито надълбоко в тялото ни.Учените са разкрили в човешкото тяло „ мощни молекули “, които подтикват производството на нови протеини в съединителната тъкан.Същият развой се случва при саламандри, гущери и доста други земноводни, когато изненадващо бързо им порастват опашки или крака.

 h1 1 - Учените откриха, по какъв начин хората ще могат да регенерират хрущяли и крака
Според учените, нашият „ вътрешен саламандър “ може да направи гражданска война в медицината и да докара до изцеление на такива нелечими болести, като остеоартрит. Защото, хората имат способността да “отглеждат ” нови хрущяли за себе си.
Изследването е извършено в Университета Дюк (Duke University), Северна Каролина. Резултатите от изследването са оповестени в списанието Science Advances.Остеоартритът се появява при хората с придвижване на възрастта, заради износването на хрущяла, покриващ преносимите елементи на костите. А да се възвърне хрущялът е съвсем невероятно, защото те нямат кръвоснабдяване.Само в Съединени американски щати, 30 милиона души страдат от остеоартрит (Osteoarthritis). Хората изпитват непрекъсната болежка по време на придвижване. Облекчение усещат единствено с болкоуспокояващи и някои други медикаменти за облекчение на признаците.Четете още: Какво потвърждават откритите мускули на влечуги в човешките ембриони?Сега учените се надяват, че откритието им ще помогне да се оставят медикаментите, а хората ще могат да стартират сами да възвръщат хрущялите си.Протеините се възпроизвеждат с друга скорост в разнообразни елементи на тялото, а най-често, остеоартритът визира бедрената кост.Д-р Минг Фенд Сюе и неговият екип, първо взели проби от хрущялна тъкан от 18 души с остеоартрит, а по-късно изолирали от тях колагеновите протеини, който е главният съставен елемент на съединителната тъкан.Оказва се, че най-младите колагени, възпроизвеждащи се с по-бърза скорост, са в хрущялите на глезените, по-възрастните са в коленете, а най-старите – в бедрата.Ето за какво, пострадванията на глезените се лекуват по-бързо от пострадванията на тазобедрените стави.

 h2 1 - Учените откриха, по какъв начин хората ще могат да регенерират хрущяли и крака
След това, учените разкрили специфични молекули МикроРНК (microRNA, miRNA) в колагена, които координират скоростта на възпроизвеждането му. Тези молекули се оказали изключително богати в саламандрите и други земноводни, които имат бърза регенерация.Активността на възпроизвеждане на молекулите МикроРНК също е класирана от глезените до тазобедрените стави. По този метод, в случай че се повлияе на скоростта на възпроизвеждане на тези молекули на несъмнено място, тогава може се накарат да порастват нови хрущяли на мястото.Д-р Вирджиния Беърс Краус споделя: “Бяхме доста удовлетворени, че намерихме регулатори на регенерацията на крайниците при саламандрите, които, както се оказа, също работят в човешкото тяло.Вярваме, че в случай че разберем по какъв начин да накараме регенерацията на саламандра да работи в човешкото тяло, това ще послужи като основа за изцяло нови подходи към лекуването на ставни болести и вероятно за възобновяване на цели крака. ”
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР