Учените непрекъснато изследват процесите, които текат в ядрото на Земята.

...
Учените непрекъснато изследват процесите, които текат в ядрото на Земята.
Коментари Харесай

Ядрото на Земята смени посоката си на въртене! Какво да очакваме?

Учените непрестанно изследват процесите, които текат в ядрото на Земята. Скорошно изследване е открило, че вътрешното ядро на планетата ни е спряло придвижването си и обръща посоката си на въртене.

Предположенията на експертите са, че центърът на Земята обръща посоката на въртене на цикли с дълготрайност от 60-70 години, което може да даде отговор на загадките към измененията в климата и явленията от геоложки темперамент, които засягат живота на планетата.

Смята се, че въртенето на земното ядро оказва въздействие на живота на повърхността на Земята, само че превключването е естествена част от процесите в земните глъбини и не носи опасности за живота на Земята.

Вътрешното ядро съставлява топка от метал, която по мярка е колкото 75 % от размера на Луната. То се върти с друга скорост и в разнообразни направления, само че към момента няма изясненост по въпроса каква е скоростта на въртене и дали тя е непрекъсната или се трансформира с времето.

Ядрото е на над 2900 км под краката ни и най-вероятно поради натиска, който изпитва, е горещо съвсем колкото Слънцето. Неговата раздалеченост обаче пречи да се изследват процесите в него.

Нещата, които се изследват са двете сили, които работят върху вътрешното ядро, а това са електромагнитната мощ и силата на гравитацията. Предполага се, че магнитното поле, действайки върху вътрешното ядро, го кара да се върти посредством електромагнитно свързване. Гравитацията притегля вътрешното ядро и се получава гравитационно свързване.

Ако съществува дисбаланс сред тези две сили, придвижването на вътрешното ядро ще се форсира или забави. Периодичността на магнитното поле и въртенето на Земята е на 60-70 години и тези съмнения са причина за резултатите върху живота на повърхността на Земята.

Разгадаването на тези мистериозни промени учените вършат посредством проучване на сеизмичните талази, които минават през мястото на ядрото.

 Ядрото на Земята смени посоката си на въртене!

Анализирайки измененията, протичащи се при трусове, научната общественост съумява да изследва процеси във вътрешното ядро.

От настъпилите промени, които са изследвани, те стигат до извода, че през 2009 година е спряло въртенето на вътрешното ядро и в този момент може да се създадат заключения от сеизмични наблюдения при статичното състояние.

Промените в продължителността на деня, в климата, покачването на морското ниво се отдават на тези съмнения, протичащи се на всеки 60-70 години. Тези наблюдения могат да продължат в идващите цикли и по този начин да се сътвори една ясна картина на протичащото се във вътрешното ядро на планетата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР