Ученикът Николай Борисов от седми клас на Профилираната природо-математическа гимназия

...
Ученикът Николай Борисов от седми клас на Профилираната природо-математическа гимназия
Коментари Харесай

За пример! Ученик спаси живота на възрастен мъж в Ловеч

Ученикът Николай Борисов от седми клас на Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч избави живота на възрастен мъж с бързите си и съответни дейности, оповестяват от общината в Ловеч.

На 12 ноември към 15.50 часа Николай се притекъл на помощ на паднал възрастен мъж на ул. " Христо Ботев " в града. Момчето е извикало Бърза помощ и е стояло до идването и заминаването на колата за спешна помощ, оказало е помощ с каквото може.

" Във време на всеобщ психически стрес от COVID-19, това благо момче с благородно сърце, с построени високоморални ценностни качества, даже за момент не се замисли, а незабавно се втурна да оказва помощ. Очевидците не бяха малко – водачи на МПС, преминаващи жители, наблюдаващи от къщите и прилежащите блокове, само че никой не се притече на помощ. Да възпитаме положителни хора – може би е цел „ номер 1 “ за множеството родители и учители. Добрият жест, подадената ръка, стореното положително дружно с грижата за другия са толкоз нужни през днешния ден в дните на тествания, че всяка тяхна демонстрация се вижда и свети блестящо в всекидневието на хората. А когато положително дело, благ жест или грижовна постъпка идва от дете, това може да отвори неподозирани порти от усмивки и стопляне – и за детето, и за „ получателя “ на благото и грижовно отношение “, споделя Росица Ралчева, която е станала свидетел на случката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР