Учени от университета в Тюбинген откриха фермент в човешкия организъм,

...
Учени от университета в Тюбинген откриха фермент в човешкия организъм,
Коментари Харесай

Откриха ензим, влияещ на коронавируса

Учени от университета в Тюбинген откриха фермент в човешкия организъм, който може да повлияе на разпространяването на, съобщи БГНЕС, базирайки се на портала „ Меркур”. Учените считат, че тяхното изобретение има значимо значение за създаването и усъвършенстването на медикаменти за лекуване на COVID-19.

Екипът им основал компютърен модел на разпространяването на в белите дробове и стига до извода, че вирусът кара клетките да създават характерно вещество, което му оказва помощ да прониква в тях.

Особено значение за вируса има ензимът гуанилат киназа (GK1). След като учените го „ отстранили” от организма, SARS-CoV-2 спрял да се развъжда. „ Ако изключим ензима - гуанилат киназа 1 (GK1) - вирусът стопира да се репликира, без да засегне клетката гостоприемник “, споделя доктор. Андреас Дрегер за резултата, представен от medconsult.bg.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Болки в мускулите, изнемощялост, бъбречна непълнота, деп...

Слабото място на вируса

Изданието споделя по-подробно по какъв начин работната група на доктор Дрегер съумява да разпознава слабото място във вируса.

Дрегер стартирал проучване на с екипа си през януари. За своя метод учените създали интегриран компютърен модел с новия ковид SARS-CoV-2 и човешки алвеоларни макрофаги, които са виновни за отбраната против непознати субстанции в алвеолите. „ Вече съществува комплициран компютърен модел за тези макрофаги, който успяхме да разработим в допълнение за тази цел “, споделя Дрегер.

Първоначалната обстановка в модела беше, че вирусът прониква в гостоприемника, в човешкия алвеоларен макрофаг, и го препрограмира. „ Поради това биохимичните реакции, които вирусът употребява в гостоприемника, към този момент са интегрирани в модела “, споделя Дрегер.

Сега моделът допуска, че вирусът желае да създава нови вирусни частици и да се популяризира. За задачата употребява материали от гостоприемника и принуждава клетките гостоприемници да създават нови вирусни съставни елементи. „ Първо анализирахме състава на вируса и по-късно изчислихме какъв материал е нужен за производството на вирусни частици “, споделя ученият, описвайки процедурата и прибавя: „ Ако знаете това, можете да преминете през разнообразни сюжети и да видите по какъв начин се трансформират биохимичните реакции в клетките гостоприемници по време на вирусна зараза “.

В анализите учените от Тюбинген систематично тествали кои биохимични реакции протичат по друг метод в инфектираните кафези, спрямо незаразените. Тези реакции са предмет на по-нататъшните опити. Изключвайки особено определените реакции, учените наблюдавали процесите, които са изключително значими за вируса, да вземем за пример, гуанилат киназа (GK1), която при изключване изцяло стопира вируса да се развъжда.

Потенциален лечебен метод против COVID-19

GK1 е значим и при други вирусни болести. Ензимът, който се среща в алвеоларните макрофаги, играе значима роля в метаболизма на градивните блокове на рибонуклеиновите киселини (РНК) и затова също по този начин взе участие доста в структурата на вирусната РНК, като тази на SARS-CoV-2. „ Докато репликацията на вируса към този момент не се реализира без GK1, човешката клетка може да премине към други биохимични метаболитни пътища “, изяснява Дрегер. Но това е значима причина, в случай че желаете да инхибирате ензима с дейна съставна част, без да причинявате неподходящи странични резултати при хората. Някои инхибитори на ензима към този момент са известни и учените възнамеряват допустимо най-скоро да си сътрудничат с доктор Бернхард Елингер от Fraunhofer IME ScreeningPort (IME) в Хамбург, с цел да тестват към този момент утвърдени инхибитори за тяхната успеваемост против новия ковид, съобщи още medconsult.bg.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР