Учени от щатския университет в Охайо са създали миниатюрен чип,

...
Учени от щатския университет в Охайо са създали миниатюрен чип,
Коментари Харесай

Чип може да поправя повредени органи

Учени от щатския университет в Охайо са основали дребен чип, който може да възвръща органи. Чипът "инжектира " генетичен код в кожни кафези и може да трансформира вида им, оповестява самият университет.

Учени съживиха липсващ вирус посредством ДНК по пощата

10 обстоятелството за ДНК, които може и да ви изненадат

Технологията се споделя тънканна нанотрансфекция (TNT) и може да генерира всеки вид клетка в тялото на пациента. По този метод могат да се поправят повредени органи или да се връща функционалността на остаряващи тъкани. Според учените кожата е идеална за тази цел и в нея могат да се "отглеждат " детайли на всеки орган.

Учени ще могат да основават поръчкови организми

При тестванията са употребявани мишки и свине. Учените са съумели да препрограмират кожни кафези да станат кръвоносни съдове и да обезпечават циркулация на кръвта до повредени крайници. В рамките на седмица се появили първите дейни кръвоносни съдове, а за общо две седмици кракът е бил избавен.

Лабораторните проби са били сполучливи и в препрограмирането на кожни кафези в нервни. Те са били инжектирани в мишки с мозъчни увреждания след инфаркт и са помогнали за възобновяване им.

Учени сътвориха хибрид сред прасе и човек

Създадоха полусинтетичен организъм

Учените споделят, че процесът е доста елементарен и с 98% успеваемост. Отнема по-малко от секунда, като авансово програмираният чип се слага върху кожата. Това незабавно стартира процеса по препрограмиране на клетките. Чипът даже не би трябвало да стои с пациента. Взета е поради и имунната система и не са нужни медикаменти, които да я потискат. Не са нужни и лабораторни процедури и може да се ползва от общопрактикуващи лекари.

Учените считат да стартират клинични проби с действителни хора още идната година. Ако те са сполучливи, чипът може да промени метода, по който се лекуват голям брой заболявания и увреждания.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР