Учени от НАСА откриха планета, която е изцяло направена от

...
Учени от НАСА откриха планета, която е изцяло направена от
Коментари Харесай

Откриха диамантена планета

Учени от НАСА откриха планета, която е напълно направена от диаманти. Повърхността на планетата е прекомерно наситена с въглерод, демонстрират данните от телескопа „ Спицър ”.

Ако се калкулира цената на тази планета в долари по курса на диамантите на борсата, ще се получи сума, която надвишава в пъти всички благосъстояния на планетата ни.

В тази сума се включват освен парите, само че също по този начин цялото злато, платина и скъпоценни камъни и редки метали, които могат да бъдат открити на Земята.

Според учените, в случай че към планетата ни постоянно идват доставки от диаманти от новооткритата планета, тяхната цена ще спадне доста бързо до цената на вторичните първични материали.

 Откриха диамантена планета

В близко бъдеще обаче това няма по какъв начин да се случи, защото планетата се намира на няколко хиляди светлинни години от Земята. Засега няма късмет даже да стигнем до нея.

Диамантите, които са толкоз красиви и скъпи, в действителност съставляват кристална трансформация на чистия въглерод, формирана в дълбоките глъбини на Земята, на дълбочина над 100 метра, при извънредно високо налягане и температура.

Това е най-блестящият драгоценен камък, най-твърдият и износоустойчив минерал. Древните гърции са го наричали адамантос – несломим, римляните – диамонд, арабите – алмас, което значи най-твърд, а античните евреи – шамир.

В антична Индия считали, че диамантите са формирани от петте начала на природата – земя, вода, въздух, небе и сила. В тази страна диамантът бил трансфорат във култ, тъй като се считало, че лекува заболявания, пази от рани, неприятни очи, зли духове и неприятни хора.

Цветните диаманти се срещат доста рядко. Прозрачните диаманти към този момент към момента са доста – добивът им е няколко милиона годишно. Диаманти в жълт, розов, ален, зелен, червен и наследник цвят се добиват напълно малко – няколко десетки годишно.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР