В Германия е възможно да има стачка на железопътните работници

...
В Германия е възможно да има стачка на железопътните работници
Коментари Харесай

Стачка в железниците за Евро-2024 в Германия

В Германия е допустимо да има стачка на железопътните служащи по време на Европейското състезание по футбол. Както написа Bild, съгласно профсъюза на железничарите опасността от стачка е обвързвана с условията за предприемане на ограничения за сигурност на чиновниците.

Ако обстановката със сигурността не се усъвършенства преди началото на Европейското състезание, " ще създадем по този начин, че влаковете да не се движат ", съобщи ръководителят на профсъюза Кристиан Лорох. Той означи, че чиновниците могат групово да понижат часовете ексклузивен труд, да вземем за пример по време на шампионата.

По данни на Bild, в изследване измежду чиновниците на железопътните компании - кондуктори на влакове, чиновници на гари и чиновници на горещи линии - 64% от интервюираните са декларирали, че през последните 12 месеца са били обект на принуждение или експанзия, а 36% от чиновниците се усещат несигурни на работното си място.
 Германските железници с национална стачка за 3,2% нарастване на заплатите
Германските железници с национална стачка за 3,2% нарастване на заплатите

От сряда рано сутринта стопират пътнически влакове

Според профсъюза кондукторите не би трябвало да работят сами от съображения за сигурност. " Двама в екип " би трябвало да се трансформира в стандарт, считат от синдиката в " Дойче бан ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР