По време на мандата си и на фона на встъпителната

...
По време на мандата си и на фона на встъпителната
Коментари Харесай

Военни документи противоречат на твърденията за военни досиета на републиканеца Трой Нелс

По време на мандата си и на фона на встъпителната си кандидатура през 2020 година за място в Конгреса на 22-ия окръг на Тексас, републиканецът Трой Нелс неведнъж е твърдял, че е адресат на два медала с бронзова звезда и значка на военен пехотинец от времето си в армията на Съединени американски щати, служейки в Ирак и Афганистан.

Няма подозрение, че Нелс е служил в чужбина, взел участие е в борби и е бил награден с Бронзова звезда за отговорностите си там. Но военни документи, получени от CBS News след траяло месеци следствие и обзор на служебното му досие от американската войска в Пентагона, демонстрират, че Нелс е получил един, а не два медала с бронзова звезда. И значката му Combat Infantryman Badge от Афганистан беше анулирана от служебното му досие през 2023 година, защото Nehls е служил като чиновник по цивилен въпроси, а не като пехотинец или боец от специфичните елементи.

CBS News се свързва неведнъж по имейл и по телефона, Емили Матюс, прессекретар на Нелс, отхвърли да разиска въпроса или д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР