Учени от Академията на науките на САЩ алармират, че човечеството

...
Учени от Академията на науките на САЩ алармират, че човечеството
Коментари Харесай

Светът не е подготвен за климатичен апокалипсис

Учени от Академията на науките на Съединени американски щати сигнализират, че човечеството е изправено пред сериозен климатичен апокалипсис.

Неглижирането на значими тематики, като световното стопляне и топенето на ледените шапки, ще докара до резултат на пеперудата и ще ни затрупа като лавина, прибавят още специалистите.

„ Бедствията не се лимитират единствено до чисто климатични измерения. Те са в основата на верижна реакция, водеща до финансови рецесии, епидемии, в един по-дългосрочен проект – даже и нуклеарна война”, прибавя един от създателите на проучването Люк Кемп.

Направленията, в които е безусловно неотложно да се положат старания, са гладът, рисковите температурни амплитуди, споровете и епидемиите.

Научните отчети на специалистите от Организация на обединените нации по въпросите на климата са планували повишаване на температурите с 1.5 – 2 градуса по Целзий. Към сегашния миг, обаче, неналичието на съответни и рационални дейности са повода температурата да се повишава стремглаво.

До 2070 година рисково горещите зони ще обиден над 2 милиарда души. Тези температури са причина за дълги засушавания, неприятна годишна продукция и апетит.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР