Учени направиха важно откритие, свързано с термоядрената енергия и по-конкретно

...
Учени направиха важно откритие, свързано с термоядрената енергия и по-конкретно
Коментари Харесай

Учени с важно откритие свързано с термоядрената енергия

Учени направиха значимо изобретение, обвързвано с термоядрената сила и по-конкретно нуклеарният синтез. Той е прочут още като процеса, който зарежда звездите, само че с помощта на задълбочени проучвания, напълно скоро може да бъде употребен и като резистентен и жизнерадостен източник и на Земята.

Опитите в лаборатория нормално се оказват сложни, тъй като при процеса се употребява доста повече сила, в сравнение с в действителност се отделя, което на процедура го обезсмисля. Сега обаче, учените споделят, че сполучливо са построили развой, който разрешава самозагряване на материята, когато е в плазмено положение, употребявайки нуклеарен синтез. Накратко, откривателите са съумели да компресират и загреят плазма, която по-късно се нагрява от самите реакции и поддържа силата.

Изследването е разказано в изследването „ Изгаряне на плазма, реализирано при инерционно обединение “, оповестено в Nature. Пробивният опит е единствено отговор на един от въпросите към нуклеарния синтез, само че въпреки всичко е значима стъпка.

`Учени

По време на четири разнообразни опита, учените са съумели да генерират повече от 100 килоджаула сила, а в един от тях даже е достигнато до 170 килоджаула от сфера с размер от един милиметър с по-малко от милиграм изотопи в нея.

Въпреки, че силата е повече в сравнение с е вложена в горивото, то самият развой към момента употребява повече сила в сравнение с създава. Кухината в която се реализира процесът и лазерът за загряването му към момента употребяват доста повече сила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР