Участниците в тазгодишната инициативата „Посланик за един ден“ ще трябва

...
Участниците в тазгодишната инициативата „Посланик за един ден“ ще трябва
Коментари Харесай

Есе за България на световната сцена пишат участниците в Посланик за един ден

Участниците в тазгодишната самодейността „ Посланик за един ден “ ще би трябвало да напишат есе или да снимат видеоклип, който да отговори на въпроса: Ако бяхте дипломат за един ден, по какъв начин бихте разпространявали България на международната сцена?”, съобщи БГНЕС.
Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Англия Ема Хопкинс показаха самодейността „ Посланик за един ден”. Целта на самодейността, която се организира за трета поредна година под патронажа на вицепрезидента, е да окуражи девойки от цяла България да изразят своите възгледи по необятен набор от значими за обществото въпроси. Тазгодишният фокус на „ Посланик за един ден “ е обликът на България на международната сцена.
Посланик Хопкинс изясни, че това е един конкурс, в който могат да вземат участие за девойки на възраст от 14 до 18 години от цялата страна. „ Целта ни е да ги окуражим, да им дадем тласък да помислят за кариера в региона на дипломацията, да бъдат амбициозни и да мислят с необятен обхват”, уточни тя. Тази година девойките ще би трябвало да напишат есе или да снимат видеоклип, и с тях те би трябвало да дават отговор на въпроса: Ако бъдат дипломат за един ден по какъв метод биха разпространявали България на международната сцена?
„ Целта е да бъдат насърчени да се замислят върху метода, по който те биха разпространявали страната си в другите области от нашия живот. Те също по този начин ще имат опция да работят с жена дипломат. Имаме тази година 17 страни, които ще се включат в тази инициатива”, изясни Хопкинс.
Победителките в състезанието ще имат опцията да почерпят ентусиазъм от дами посланици, като се срещнат от близко с тяхната активност. Победителките ще вземат участие и в двудневна стратегия във Виена. Както предходната година, вицепрезидентът ще работи с победителка в състезанието и ще посрещне всички победителки в президентството.
Вицепрезидентът Илияна Йотова напомни, че първата самодейност беше отдадена общо казано, рамката беше равенството сред половете и какво биха създали младите девойки за равнене на опциите, в случай че бяха посланици за един ден. Втората година беше отдадена на друга необятна тема– по какъв начин биха трансформирали света, в случай че са посланици за един ден. „ А тази година, благодаря особено за тематиката на госпожа Хопкинс, тъй като тя ще би трябвало да показа България през очите на тези младежите, на тези млади девойки, освен тук в България, само че и на открито във Виена пред разнообразни интернационалните организации където те ще имат опцията да приказват и да защитят своята теза”, акцентира вицепрезидентът.
Крайният период за кандидатстване е 23:59 ч., 12 януари 2020 година Не може да се кандидатства в състезанието след тази дата. Победителките в състезанието ще бъдат определени въз основа на тяхното есе или видео на неизвестен принцип по преценка на жури, състоящо се от чиновници на Британското посолство и самостоятелни членове. Броят на спечелилите ще бъде 18.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР