Участници от над 40 държави, включително от далечни дестинации като

...
Участници от над 40 държави, включително от далечни дестинации като
Коментари Харесай

Дигитални номади от над 40 държави се събраха за фестивала в Банско

Участници от над 40 страни, в това число от далечни дестинации като Австралия и Япония, притегли Bansko Nomad Fest, оповестяват уредниците. Фестивалът се организира от 26 юни до 2 юли.    Най-много цифрови номади има от Съединени американски щати, следвани от Германия, Обединеното кралство и Израел, като участниците във фестивала са с разнообразни профили.  Някои от тях работят отдалечено на няколко работни места, други са създатели на започващи компании, бизнесмени, притежатели на онлайн бизнес, крипто търговци, лайф коучове или основатели на наличие, показват уредниците. Те са водени от желанието за самостоятелност, любознанието към света, пътешестване и свързването с хора с сходно мислене. Искат да бъдат самостоятелни от местоположението и свободни да работят съгласно личните си условия.   Крайната цел за мнозина е източник на въздържан приход или ранно пенсиониране, с цел да могат да се насладят на живота си оптимално, изясняват уредниците. 

 Какво интересува цифровите номади?    Една от главните тематики по време на Bansko Nomad Fest е изкуственият разсъдък. Фестивалът включва няколко съществени отчета и сесии за шерване на умения, свързани с въздействието на AI върху бизнес растежа, намирането на нови клиенти, както и с основаните на AI принадлежности, които покачват продуктивността на отдалечено работещите.    Друг основен фокус в границите на фестивала е продуктивността и салдото сред работата и персоналния живот, като полемиките включват тематики като 4-часовата работна седмица и по какъв начин геймификацията оказва помощ на мотивацията и постигането на задачите.    Тъй като доста от номадите ръководят блогове, влогове, подкаст формати или пък бизнесът им е обвързван с положителната връзка, основаването на наличие е различен главен акцент по време на Bansko Nomad Fest. 

  Дискусиите, свързани с построяването на положителни взаимоотношения, е другата съществена тематика на фестивала, като тя обгръща освен методите за свързване сред работещи номади посредством приложения за запознанства като Nomad Soulmates, само че и ръководството на персоналния живот при номадски двойки и фамилии с деца. 

На 1 юли, събота, в границите на фестивала ще се организира сесия за показване на започващи компании. Всички стартъпи, присъстващи на Bansko Nomad Fest, ще имат опцията да се показват пред вложители и бизнес ангели от София.   Банско притегля цифрови номади от 2016 година насам, когато германецът Матиас Цайтлер основава Coworking Bansko, който бързо се трансформира в преуспяващ публичен център.    Номадите са привлечени от Coworking Bansko освен поради добре оборудваните работни пространства, в това число зони за релакс, пространство на покрива и градина, само че и поради мощното възприятие за общественост, което предизвиква, посредством седмичните събития, включващи настолни игри, покер вечери, излети.   През 2020 година Матиас провежда дебютния Bansko Nomad Fest, преодолявайки провокациите на пандемията. Въпреки събитията, събитието притегля повече от 100 цифрови номади.    Оттогава фестивалът печели нови фенове, трансформирайки се в едно от най-големите събития за цифрови номади в света. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР