Участието на британски специалисти в атаките срещу Черноморския флот и

...
Участието на британски специалисти в атаките срещу Черноморския флот и
Коментари Харесай

Отговорът на Русия срещу теча на Северен поток

Участието на английски експерти в офанзивите против Черноморския флот и газопроводите " Северен поток " 1 и 2 няма да остане без отговор, а Москва ще обмисли по-нататъшни стъпки, съобщи пред кореспонденти Дмитрий Песков, представителят на съветския президент, представен от ТАСС и Ройтерс.

" Такива дейности не могат да бъдат оставени без последици. Разбира се, ще помислим за по-нататъшни стъпки, абсолютно не можем да минем без това ", акцентира Песков.

Също по този начин представителят на Кремъл съобщи, че съветските специфични служби разполагат с данни, които сочат, че английски военни съветници са управлявали и координирали нападението в залива на Севастопол. " Има доказателства, че Англия е взела участие в бойкот, казано на съветски език - в терористичен акт, против жизненоважна енергийна инфраструктура, само че не съветска, което е доста значимо да се вземе поради, а интернационална енергийна инфраструктура ", добави той.

От думите на Песков стана ясно, че Русия към момента не е взела решение дали да ремонтира " Северен поток ".

Говорителят на Кремъл сподели също, че Москва разчита европейските страни да не мълчат, а да създадат разбор на присъединяване на Лондон в офанзивите против Черноморския флот и " Северен поток ". " Очаквам, че макар неприемливото безмълвие на европейските столици, този разбор ще бъде осъществен. "

От брифинга на Песков стана ясно, че Путин се е съветвал с адвокати по въпроса належащо ли е издаване на декрет за преустановяване на частичната готовност, и отговорът е бил, че подобен документ не е нужен.

" Става дума за това дали е нужен декрет след окончателното изказване на министъра на защитата Сергей Шойгу, че частичната готовност е завършила. Ние оповестяваме: декрет не е нужен. "

Преди това същата позиция беше изразена от Андрей Клишас, началник на комисията по конституционно законодателство в Съвета на федерацията, горната камара на съветския парламент.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР