Най-дебелото българче е починало, съобщава тъжната вест .Джаки Данаилов от

...
Най-дебелото българче е починало, съобщава тъжната вест .Джаки Данаилов от
Коментари Харесай

Най-тежкото българче е починало

Най-дебелото българче е умряло, оповестява тъжната новина " ".

Джаки Данаилов от луковитското село Дерманци е изгубил борбата с килограмите макар дългогодишните старания на близки и експерти. Това удостовери кметицата на селото, в което момчето е живеело.

Проблемите на Джаки се появяват на 8-годишна възраст, когато момчето стартира да пълнее с всеки минал ден. Причината е тежко хормонално изменение, а не нерешителност след удар от кон, както се твърди в началото. Лекарите в Луковит подвигат ръце и единствено установяват, че в случай че продължава с този ритъм на пълнеене, има действителна заплаха за живота на момчето.

Родителите на Джаки са обезверени, само че в последна сметка съумяват да намерят краткотрайно решение на казуса.

" Докторите ме посъветваха като краен вид да пробваме при диетолог. Добре, че ги послушах. Ако не беше той с детето ми щеше да се случи най-страшното! На 12 години синът ми тежеше рекордните 190 кг. Бяхме обезверени, само че с помощта на диетолога синът ни смъкна 30 кила и може да диша по-спокойно. По едно време се давеше и не можеше да си поеме въздух ", споделя преди години бащата на момчето Милен Данаилов.

В най-тежкия си интервал Джаки спи на солиден стол, който да издържи тежестта му. Момчето не може да почива на легло, защото се задушава от килограмите си. Децата в селото му се подиграват и момчето изпада в тежка меланхолия.

Три години подред Джаки не посещава учебно заведение. Физическото му положение не го разрешава, тъй като няма чин, който да го издържи. На последните образователни занятия детето заспива поради недоспиването през нощта.

По-късно е взето фамилно решение младежът да замине в Гърция при майка си, която от години е на гурбет в чужбина. Жената работи в южната ни съседка, с цел да изкара някой лев, с който да лекува рожбата си от свръхтегло.

Очакванията са детето да постои няколко месеца на юг, а при завръщането си в Дерманци да стартира втора терапия за сваляне на килограми.

За жал този път битката с наднорменото тегло се оказва несполучлива. Джаки не съумява да овладее и управлява напълняването си и след време си отива. Погребан е в гробищата в родното си село Дерманци.

Днес бащата Милен отхвърля да приказва по тематиката. Живее самичък в фамилната къща, а брачната половинка му от дълго време не е с него.

През последните години през ръцете единствено на диетолога, оказал помощ на Джеки, минават над 300 деца на възраст от 10 до 15 години, които тежали сред 100 кг и 190 кг.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР