Убедени сме в стратегическата важност на сектора, свързан с космическата

...
Убедени сме в стратегическата важност на сектора, свързан с космическата
Коментари Харесай

Европредседателството ни ще се занимае и с космическата политика

Убедени сме в стратегическата значимост на бранша, обвързван с галактическата промишленост за дълготрайната конкурентоспособност, растежа и основаването на претовареност в Европейски Съюз. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов, в изявлението си при закриването на 10-то издание на Конференцията за европейска галактическа политика през днешния ден в Брюксел. На Конференцията участва и Йержи Бузек – ръководител на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика в Европейския парламент.

Караниколов уточни, че Европа би трябвало да бъде единна и да поддържа водещата си позиция в галактическите технологии и нововъведения, да усилва своя дял на международните пазари и да се възползва от опциите, които развиването на галактическата политика дава. Министърът на стопанската система акцентира, че стратегиите „ Коперник “ и „ Галилео “ са неоспорим триумф и се дефинират като най-хубавите системи за наземно наблюдаване и сателитно позициониране.

По думите му Българското председателство ще постави нужните старания за продължение на дебата за бъдещето на европейската галактическа политика, като триумфът на водещите европейски стратегии „ ЕГНОС “, „ Коперник “ и „ Галилео “ и тяхното развиване ще бъдат от значително значение за обезпечаване на стратегическа самостоятелност на Европейски Съюз. „ Това ще способства за поддръжка при основаване на работни места и напредък, както и за конкурентоспособността на Европейската промишленост, стимулиране на нововъведения и усилване на междудържавното съдействие “, добави той. Икономическият министър посочи в умозаключение, че Конференцията е съдействала и удостоверила дейния ангажимент на всички страни за осъществяване на стратегическата цел: Повече Космос за повече Европа!.

По време на конференцията бяха прегледани въпроси, свързани с бъдещето на галактическата тактика за Европа, приносът на космоса за създаване на проспериращ и резистентен Европейски Съюз, с акцент на приноса на стратегиите „ Коперник “ и „ Галилео “ за стопанската система и основаването на претовареност, подвижност, цифровизация и нововъведения. Подчертано бе смисъла от обезпечаването на задоволителен финансов запас за развиване на стратегиите в региона на космоса и неговото значение за постигането на по-свързана Европа. Обект на спор бе и потреблението на космоса за сигурност и защита, в това число предлагането за правилник за основаване на европейската стратегия за промишлено развиване в региона на защитата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР